Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 08:08

Godišnji koncert Gradskog kulturnog umjetničkog društva Požega  „Požegi s ljubavlju“

Članovi Gradskog kulturno-umjetničkog društva Požega organizirali su godišnji koncert „Požegi s ljubavlju“ uz Dan svoga grada. U prepunoj dvorani Gradskog kazališta nazočili su mu gradonačelnik grada Požege i zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović.

Gradsko KUD osnovano je 2005. godine, sada mu je koreograf Nikola Kramar,  voditelj tamburaša Valentin Petranović, a na programu imaju izvorni folklor svoga kraja, zatim starogradske plesove i koreografirani folklor. KUD je s tim koreografijama imao niz nastupa širom zemlje te u inozemstvu.

Folkloraši i tamburaši GKUD Požega predstavili su se izvornim pjesmama i plesovima svoga kraja te starogradskim splitskim plesovima, dok je dječja folklorna skupina, koju vodi Mirjana Petošić,  izvela je dječje igre s pjevanjem iz Slavonije i Dalmacije.

Posebno raspoloženi i uspješni bili su njihovi gosti folkloraši i tamburaši KUD „Luka Ilić Oriovčanin“ iz Oriovca pod vodstvom Snježane Misoni, a predstavili su se izvornim pjesmama i plesovima zapadnog dijela Brodskog Posavlja pobravši burno odobravanje požeške publike, koja je bogato nagradila i nastupe domaćina.

Pročitano 3045 puta