Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 18 Ožujak 2019 07:58

126. izvještajna Skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kutjevo

Središnje Dobrovoljno vatrogasno društvo Kutjevo, održalo je svoju 126. izvještajnu Skupštinu na kojoj su prihvaćena sva izvješća za 2018. i planovi rada te financijski plan za 2019. godinu. Uz nazočne članove i na Skupštini su bili nazočni i predstavnici DVD-a, s područja grada Kutjeva, Bektež, Grabarje, Lukač, Šumanovac i Vetovo te prijateljska društva, Pleternica, Požega, Jakšić, Velika, Čaglin, Kaptol, Brestovac, Lipik, Pakrac, Biškupci, Javne vatrogasne postrojbe grada Požege i Požeško-slavonske županije te Vatrogasne zajednice Požeštine, i grada Požege. Iz susjednih mjesta bili su i kolege Đurđenovca, Orahovice i Šaptinovaca.

Među uzvanicima bili su, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović, zapovjednik VZ PSŽ Josip Ugrin, zamjenik požeško-slavonskog župana Željko Jakopović, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir te predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva Ivica Ribičić. Odazvali su se pozivu na izvještajnu Skupštinu i predstavnici udruga koje djeluju na području grada Kutjevo, Lovačka udruga “Slavonac”, Planinarsko društvo “Vidim”, Matica umirovljenika Kutjevo, Kutjevački vinari, Šahovski klub.

Na početku izvještajne Skupštine sve nazočne je pozdravio i dobrodošlicu poželio predsjednik DVD-a Kutjevo Josip Ašenbrener koji je s posebnim raspoloženjem uputio pozdravne riječi vatrogasnoj mladeži na koju je veoma ponosan.

Naglasak na rad s mladeži u izvješću za 2018. godinu dao je i tajnik DVD-a Kutjevo Stanislav Ašenbrener koji je nastavio i o provedbi preventivnih mjera, aktivnom sudjelovanju u društvenim zbivanjima u gradu Kutjevu te i redovitom održavanju vatrogasnih vježbi. Prisjetio se i preminulog člana DVD-a Kutjevo, dugogodišnjeg blagajnika Milivoj Srnovića kojem je u 76. godini života iznenadna smrt prekinula 31-godišnji aktivni rad u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kutjevo.

Uvjerenje o funkcioniranju suradnje vatrogasaca i Požeško-slavonske županije izrazio je zamjenik župana Požeško-slavonske županije Željko Jakopović.

- Smatram da se veoma dobro opremljeni, a normalno je da svi traže više i ono što nemaju, a potrebito im je. Treba biti razuman i procijeniti treba li negdje nešto i je li opravdano takvo što imati. U doglednom vremenu struka će trebati nešto više reći ali i iskustvo stručnjaka. Živimo u takvim vremenima da trebamo voditi računa o svakoj kuni. Ne treba nešto imati i nabavljati, a da to nekome nije potrebno i da je samo teret. Mi financijski bolje stojimo zahvaljujući novoj poreznoj politici i preraspodjeli poreza na dohodak. Uredno servisiramo sve svoje obveze, pa tako i one prema vama koje su zakonom naređene mjere koje su namijenjene za vatrogastvo. Sve što trebate i imate u svojim planovima, javite se obrazložite, razmotrit ćemo sve i pomoći koliko možemo – naglasio je Željko Jakopović, zamjenik župana Požeško-slavonske županije.

Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije dodijelila je Srebrene vatrogasne medalje Nediljku Nenadiću i Stanislavu Šveigeru, a spomenice za 40 godina aktivnosti Josipu Ašenbreneru i Nediljku Nenadiću. Spomenice za 20 godina aktivnosti u vatrogastvu primili su, Marija Ašenbrener, Anita Ašenbrener, Damir Vidić, Josip Štivić i Franjo Ašenbrener.

Diplome za zvanja i specijalnosti primili su Stjepan Štivić – vatrogasac, Matija Jurković – vatrogasac, Robert Ament – vatrogasac 1. kl, Specijalnosti strojar, dišni aparati, tehničke intervencije, Marija Ašenbrener – vatrogasni dočasnik, Marina Božić – vatrogasni dočasnik, Daniel Jurković – vatrogasni dočasnik, specijalnost strojar, Vinko Kresovljak – vatrogasni dočasnik i Đuro Sarajlić – vatrogasni dočasnik 1 kl.

Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila je diplomu Tomislavu Ašenbreneru – viši vatrogasni časnik i Marku Ašenbreneru – viši vatrogasni časnik 1. klase.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Kutjevo dodijelilo je priznanje za doprinos u radu vatrogasne mladeži sudionicima 13. državnog vatrogasnog natjecanja u Zadru koje su primili Ivan Ašenbrener, Karlo Voštog, Ivan Jozić, Antun Terzić, Devid Voštog, Ana Lukanović, Andrea Ament, Anita Kovačević, Matija Magdalenić, Sara Jozić, Ivan Šimić.

Upravni odbor DVD-a Kutjevo je Skupštini predložio što je jednoglasno i prihvaćeno da novim članom UO postane Nediljko Nenadić koji će obnašati i dužnost blagajnika.

Pročitano 2700 puta