Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 12 Ožujak 2019 13:43

Svečano otvoren Poduzetnički inkubator u Požegi

Povodom Dana grada Požege održano je svečano otvorenje Poduzetničkog inkubatora u Požegi. Poduzetnički inkubator u Industrijskoj ulici prostire se na otprilike 1500 m², raspolaže s 4 proizvodne hale s vlastitim uredom i sanitarnim čvorom s oko 150 m². Inkubator se sastoji od 12 uredskih prostorija veličine 18 m² i jednom prostorijom od 37 m², sve prostorije su opremljene uredskom i računalnom opremom. Konferencijska dvorana veličine 76 m² i edukacijska dvorana 55 m², također se nalazi u sklopu inkubatora koje su opremljene suvremenom prezentacijskom i multimedijalnom opremom. Dvorane će biti moguće iznajmiti na dnevnoj bazi, s ciljem da osim stalnim korisnicima inkubatora, budu na raspolaganju ostalim poduzetnicima koji  povremeno imaju  potrebu za održavanjem većih sastanaka i prezentacija sa svojim poslovnim partnerima ili ulagačima.

Na svečanom otvorenju Poduzetničkog inkubatora koji je upriličen u sklopu obilježavanja Dana grada Požege među brojnim uzvanicima i gostima između ostalih su bili ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marko Pavić, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić i drugi.

Vrijednost investicije Poduzetničkog inkubatora Požega je nešto više od 18,60 milijuna kuna koji se iznos sufinanciran sredstvima EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj s iznosom od 17.3 milijuna kuna.

Riječi pozdrava uputio je ministar rada i mirovinskog sustava mr.sc. Marko Pavić koji je naglasio kako je sadašnja Vlada RH dokazala kako je apsolutni partner lokalnim jedinicama samouprava i kroz poreznu reformu ali i pojačano korištenje sredstava iz EU posebice kroz projekt “Slavonija”.

- Uvijek smo s vama u ovakvim trenutcima. Podržavamo poduzetništvo i s tim ćemo nastaviti. Cilj nam je da mladi ljudi koji žele pokretati vlastita poslovanja da im mi u tome pomognemo, da imaju infrastrukturu i da mogu uspjeti – naglasio je ministar Pavić.

Poduzetnički inkubator je blagoslovio požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević, a u glazbenom dijelu svečanog otvorenja nastupili su učenici Glazbene škole Požega.

Pročitano 4115 puta