Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 13:16

WineRI 2019

Na 3. Međunarodnom eno-gastro festivalu koji se održao u prekrasnom atriju Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka predstavilo se 67 izlagača s više od 250 etiketa vina iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, dok je Požeško –slavonsku županiju predstavljalo šest izlagača:  Kutjevo d.d.; Krauthaker, Josipović, Perak, Jakobović i Markota .

Festival, kao i prošla 2, imao je humanitarni karakter. Donacija je bila namijenjena pazinskoj udruzi Hoću – mogu za rad s djecom s posebnim potrebama koristeći vojta terapiju. Festival je pratilo više od 40 akreditiranih medija.

Pokrovitelji festivala su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar turizma Republike Hrvatske Gari Cappelli i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. Pokrovitelji i sponzori festivala su Primorsko – goranska županija, Osječko – baranjska županija, Požeško – slavonska županija, Grad Rijeka, Turistička zajednica Kvarnera, Turistička zajednica grada Rijeke, Turistička zajednica Grada Crikvenice, Obrtnička komora Primorsko – goranske županije i Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Rijeka.

Pročitano 2870 puta