Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 09:29

112. godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakšić

Na redovnoj 112. godišnjoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakšić vatrogasni veterana postali su Vinko Ester, Slavko Jakoubek i Franjo Kovačić te su primili plakete. Nadalje spomenicu za 60 godina rada primio je Franjo Kovačić, za 50 godina Josip Šuster, zatim za 40 godina Stjepan Glavaš, Franjo Bobok, Stjepan Marković, Slavko Jakoubek, za 30 godina Antun Kovačić, Mato Čuljak, Ivica Kovačić, Dalibor Jakoubek te za 20 godina Krunoslav Kolar, Antonija Tužinski, Ladislav Jakoubek, Marina Kir, Bonita Kir, Slavica Obst, Mirjana Javora i Ivanka Čevapović.

Pored toga brončane vatrogasne medalje dobili su Marko Banić, Mario Mautner, Dario Cvek, Leo Pažin, Gordan Bjelić te srebrnu medalju Damir Pus. Dodijeljene su diplome za zvanja i specijalnosti u vatrogastvu.

- Brojimo 156 članova, od kojih su 31 operativni član te 40 članova pripadnika mladeži i podmlatka, a  prema zvanjima imamo 37 ispitanih vatrogasaca, 36 vatrogasaca prve klase, 8 dočasnika, 16 dočasnika prve klase, 4 časnika, 17 časnika prve klase, 1 počasnog vatrogasnog časnika i 36 članova bez zvanja. U 2018. godini izašli smo na 12 intervencija, od kojih je bilo 10 tehničkih intervencija, 1 požar raslinja i 1 požar gospodarskog objekta na koji smo izašli kao ispomoć DVD-u Kaptolu. Na tim intervencijama je utrošeno 202 radna sata, a prosjek broja vatrogasaca na intervencijama je 8- istakla je u izvješću o radu tajnica DVD-a Julija Panijan i dodala da su proveli niz aktivnosti na obuci, preventivnom radu i vježbama te obilježavanju značajnih datuma, a uključivali su se u brojna događanja na razini općine. Izraženo je zadovoljstvo što operativci prepoznaju važnost stalnog obučavanja te su odvojili ne mali dio  vremena da bi znanje usavršili na svoju korist i zaštitu prilikom intervencija i na korist svih građana ove općine. Istaknuto je da dugo očekivani projekt dogradnje vatrogasnog doma došao do realizacije, a izabran je izvođač radova čija je vrijednost malo manje od 3 milijuna kuna. Umjesto Marka Jaroša za zamjenika zapovjednika izabran je Domagoj Kir.

- Vaša općina ima puno razumijevanja za rad DVD-a, a vidljivo je da racionalno radite,  pogotovo s mladima, a krasi vas zajedništvo i dobra suradnja sa svima – istakao je pozdravljajući skup predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Željko Petrović. Pozdravne riječi su još uputili Antun Adžić, predstavnik VZ Požeštine, te izaslanik Požeško-slavonske županije Ljuban Čolić.

Pročitano 2387 puta