Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 26 Veljača 2019 10:42

Otvorenje kuće za odmor LUMA

Danas je održano svečano otvorenje Kuće za odmor LUMA koja se nalazi u Ulici Jagodnjak na kućnom broju 136 u Požegi. Kuća za odmor LUMA obiteljski je projekt ostvaren od strane obitelji Sajfert, ali na tragu otvorenih programa i mjera Požeško-slavonske županije kojima se potiče povećanje smještajnih kapaciteta te podiže razina kvalitete turističke ponude. Današnjem otvorenju prisustvovali su župan Alojz Tomašević i gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić.

Prisutnima se obratio domaćin Vjekoslav Sajfert te opisao njihovu inicijativu i uloženi trud kako bi od ideje došli do ovoga što vidimo danas. - Ideja je nastala nakon što smo se iselili iz ove kuće te je kuća nakon 13 godina ostala prazna. Kroz razna poznanstva i suradnje s turističkim zajednicama dobio sam prijedlog da od te kuće pokušam napraviti nešto što bi pridonijelo smještajnim kapacitetima grada i županije. Supruga i ja smo tome projektu prišli s puno volje i bili smo spremni s vlastitim sredstvima opremiti kuću sa svim potrebnim stvarima, a u budućnosti ćemo se prijavljivati naravno i na natječaje koje županija i grad budu imali kako bi ostvarili poticaje za proširenje smještajnih kapaciteta. Za sada je u kuću za odmor LUMA uloženo oko 90 tisuća kuna no to nije kraj radova i unapređenja smještaja.

Trenutne osnovne karakteristike kuće za odmor LUMA su: oko 137 kvadrata stambenog prostora, dvorište veličine 275 kvadrata, u kući su 3 spavaće sobe sa 6 fiksnih ležajeva i 3 pomoćna ležaja, dvije kupaonice, kuhinja kompletno opremljena s posuđem i aparatima na korištenje, prostrani dnevni boravak od 35 kvadrata koji sadrži sjedeće garniture za 9 osoba i blagovaonski stol.

Župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević nakon obilaska kuće i razgovora s domaćinom izrazio je kako će Županija biti potpora u daljnjem radu projekta. – Uvelike sam ponosan na ovo što sam danas imao prilike vidjeti i drago mi je da naša županija ima ljude koji imaju volje i želje doprinijeti razvoju i boljitku, pa tako i rastu smještajnih kapaciteta što je dakako potrebno gradu i županiji. Ovi ljudi nisu dozvolili da imovina u kojoj su nekada imali obiteljski život propadne, već su prepoznali potencijal ove kuće i od nje učinili ovo što vidimo danas. Naša Slavonija je puna lijepih stvari koje možemo ponuditi turistima i Županija će uvijek biti potpora dobrim ljudima koji to prepoznaju i imaju ideju kako to i prenijeti u djelo.

Pročitano 2950 puta