Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 25 Veljača 2019 11:29

Polaganje vijenaca i sveta misa za poginule, nestale i umrle branitelje pleterničkog kraja

I ove godine, posljednje nedjelje u veljači, Pleternica se na poseban način sjeća poginulih, nestalih i umrlih branitelja sa svog područja. Na tužnom popisu nalazi se 31 osoba.

U znak sjećanja i poštovanja prema braniteljima na spomen obilježje su položeni vijenci i zapaljene svijeće a u župnoj crkvi sv.Nikole misno slavlje predvodio je požeški biskup msgr.dr.Antun Škvorčević.

- Želimo ovdje pred Isusovom majkom i s Isusovom majkom Gospom od Suza prebirati i naše suze koje još uvijek naviru, ne toliko iz očiju koliko iz srca. Spominjemo se danas 31 branitelja iz pleterničkog dekanata: 31 ime, 31 sudbina, 31 obitelj – što možemo učiniti za njih? Najbolje i najvrjednije: podsjetiti na njih onoga Isusa Krista koji je i za njih i za sve nas položio sebe,umro za nas da bi pobijedio našu nemoć, naše umiranje – rekao je biskup Škvorčević.

Polaganju vijenaca i svetoj misi prisustvovali su roditelji i rodbina branitelja, članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, dogradonačelnik Domagoj Katić, župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić. Molitvu je predvodio župni vikar Tomislav Sanić.

Pročitano 2832 puta