Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 25 Veljača 2019 08:00

77. skupština DVD-a Grabarje

Dobrovoljno vatrogasno društvo Grabarje kontinuirano radi na unaprjeđenju vatrogastva, sa gotovo 200 članova od kojih je 101 redovnih te je uključeno u sve aktivnosti toga kraja. To je rečeno na 77. godišnjoj izvještajnoj skupštini na početku koje je ovdašnja muška skupina Grabarčani uživo otpjevala državnu i vatrogasnu himnu što je prava rijetkost.

,,Prošla godina bila je za pamćenje jer su proveli brojne obuke i vježbe, informatički se opremili, nabavili kombi, zatim je ženska ekipa mladeži bila treća u državi, a ostvarujemo dobru suradnju s gradom Kutjevom i svim strukturama sela.“ – rekao je u izvješću o radu  Kruno Petrović, tajnik društva.

Ispred Požeško-slavonske županije prisutan je bio zamjenik župana Željko Jakopović koji je uputio pozdrave i čestitke - Lijepo je čuti ovakva izvješća i imati društvo s toliko članova koje postiže dobre rezultate.

Spomenicu za 60 godina u  vatrogastvu primio je Josip Tomljanović te za 50 godina Pavo Grandić. Kip Sv. Florijana dobili su dosadašnji zapovjednici Ivan Javora, Josip Tomljanović, Stjepan Trnokop, Darko Marenjak i Mario Knajs, a kip vatrogasca najmlađi članovi Stjepan Buturac i Viktorija Trčka koji su dojavom spriječili požar.

Predsjednik DVD Grabarje Branko Vido iznio je plan za ovu godinu koji predviđa nabavu zaštitne opreme, uređenje kuhinje u domu i vatrogasne staze te poboljšanje sustava rada sirena.

Pročitano 2998 puta