Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 19 Veljača 2019 14:32

Otvorenje Lidrana 2019. u Pakracu

Danas je otvoren Lidrano 2019., smotra kulturološkog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije, čiji je domaćin pakračka Osnovna škola „Braće Radić“ i koje se održava u školskoj zgradi te multifunkcionalnom objektu Hrvatskog doma „Dr. Franjo Tuđman“. Na Lidranu sudjeluje sveukupno 222 sudionika, 46 mentora i 176 učenika osnovnih i srednjih škola s područja naše županije. Svi sudionici predstavit će svoje stvaralaštvo iz dramskog-scenskog, literarnog i novinarskog izraza, a oni najuspješniji plasirat će se za regionalnu smotru.

Povodom današnjeg otvorenja zamjenik župana Požeško-slavonske županije Vedran Neferović pozdravio je prisutne i obratio se sa par riječi - U vrijeme svih modernih tehnologija, na Lidranu, koji se ove godina održava u Pakracu, učenici, njihovi nastavnici i mentori vraćaju nas na ono osnovno, što ni jedna tehnologija ne može zamijeniti, vraćaju nas na lijepu riječ, tekst, čitanje i govor.

Okupljene je pozdravila ravnateljica OŠ „Braće Radić“ Sanja Delač istaknuvši kako joj je iznimno drago što se ova smotra održava u školskoj godini u kojoj se ujedno obilježava i 140 godina organiziranog školstva u Pakracu te pola stoljeća od završetka izgradnje „nove“ školske zgrade.

Upravo tim značajnim obljetnicama školstva u Pakracu bio je posvećen i dio programa prilikom otvorenja u kojem su nastupili članovi dramske sekcije pakračke osnovne škole Nina Babojelić, Marko Barać, Antonia Kiš, Ema Kozić i Ana Pierobon. Osim njih, publiku je razveselio i nastup članova plesne sekcije nižih razreda, kao i nastup velikog zbora osnovne škole.

Pročitano 2174 puta