Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 21 Siječanj 2019 12:02

Nova računala za 11 osnovnih škola s područja Županije

Danas je u prostorima Županije župan Alojz Tomašević uručio 68 računala ravnateljima 11 osnovnih škola s područja Požeško-slavonske Županije.

,,Danas smo na tragu onoga o čemu smo pričali sve ovo vrijeme, a to je da Požeško – slavonska županija vodi brigu i promišlja kako razvijati školski sustav i pružiti potporu školama kojima je osnivač. Ovo je samo početni dio novih ulaganja u naš školski sustav i želimo da svako dijete u županiji ima jednake uvjete školovanja bez obzira radi li se o gradskoj ili područnoj školi.'' – župan Alojz Tomašević.

Požeško- slavonska županija u suradnji s Razvojnom agencijom Požeško – slavonske županije i resornim ministarstvima provela je i još uvijek provodi energetske obnove škola, a u pripremi su i daljnje aktivnosti i prikupljanje sredstava, kako bi još više podigli obrazovni standard.

Uz računala marke Dell nabavljeni su monitori i ostala potrebna informatička oprema. Računala su manjeg formata prilagođena učeničkom prostoru i informatičkim učionicama, niske potrošnje, a sustav je usklađen s hrvatskim jezikom i preporukama za korištenje kvalitetnih digitalnih sadržaja. Računalima dobavljač osigurava servis i podršku, najavila je pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Sekulić.

Na računalima se ispred ravnatelja škola zahvalio Boško Obradović, ravnatelj OŠ "Mladost" Jakšić.
,,Želim zahvaliti županu i svima koji su shvatili da je potrebno ulagati i obnoviti informatički dio opreme kako bi poboljšali uvjete školstva i budućnosti djece naše županije.'' - Boško Obradović.

Pročitano 2422 puta