Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 02 Siječanj 2019 13:55

Lipičanka Mia prva je ovogodišnja beba u pakračkom rodilištu

Dežurni tim rodilišta Opće županijske bolnice Pakrac i bolnice hrvatskih veterana 1. siječnja u 18:35h porodio je malenu Miu Kelemen, koja je nakon poroda imala 3550 g i 51 cm, kao prvo dijete u obitelji Vedrana Kelemena i Vedrane Molnar. S obzirom na to kako je malena Mia prvo dijete rođeno u novoj 2019. godini u pakračkom rodilištu, majku Vedranu i prvu ovogodišnju lipičku bebu posjetili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, lipički gradonačelnik Vinko Kasana te zamjenik pakračke gradonačelnice Marijan Širac u pratnji ravnateljice pakračke bolnice Marine Major.

Članovi dežurnog tima pakračkog rodilišta predvođeni dr. med. spec. ginekologije Veliborom Travicom upoznali su požeško-slavonskog župana Tomaševića, lipičkog gradonačelnika Kasanu i zamjenika pakračke gradonačelnice Širca s roditeljima prvog djeteta rođenog u 2019. Godini u pakračkom rodilištu. Tom su prilikom uvaženi posjetitelji bebinim roditeljima uputili iskrene čestitke te darivali majku s cvijećem i prikladnim poklonima za prvo novorođeno dijete u ovoj godini u pakračkoj bolnici, a ravnateljica Major uručila im je i prigodni poklon predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Tijekom razgovora ravnateljica pakračke bolnice Marina Major upoznala je župana, gradonačelnika i zamjenika gradonačelnice s radom bolnice te posebno s radom Odijela za porodništvo i ginekologiju istaknuvši kako je u rodilištu tijekom 2018. godine rođeno 425 beba, šest manje nego godinu ranije. Inače, u rodilištu OŽB Pakrac rađaju se djeca s područja nekoliko županija, uz Požeško-slavonsku i nekoliko susjednih županija oko pakračko-lipičkog područja, a rodilište od 2011. godine nosi status "Rodilište-Prijatelj djece".

 

Izvor: Compas.com.hr

Pročitano 2594 puta