Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 17 Prosinac 2018 14:24

Prva mobilnost Erasmus+ projekta ,,My culture - your culture - our culture''

Od 10. do 14. prosinca 2018. godine Ekonomska škola Požega, u sklopu novog Erasmus+ projekta My Culture - Your Culture - Our Culture, ugostila je 20 učenika i 15 nastavnika partnerskih škola iz Turske, Portugala, Italije, Grčke i Rumunjske. Projekt traje dvije godine, od 1. rujna 2018. do 31. kolovoza 2020. godine, tijekom kojih će po četiri učenika i dva nastavnika škole putovati na pet mobilnosti. Ovo je bila prva mobilnost u sklopu navedenog Erasmus+ projekta.

Cilj je projekta predstavljanje kulturne baštine, a tema prve mobilnosti bila je lokalna povijest, dok se u sklopu sljedećih mobilnosti upoznaju s tuđom te predstavljaju vlastitu književnost, glazbu, ples, narodne nošnje, hranu, umjetnost te kulturne i sportske aktivnosti. Kroz protekle dane učenici su razvijali komunikaciju na engleskom jeziku te sudjelovali u radionicama i aktivnostima.

Učenici su organizirali turističko razgledavanje grada prilikom kojega su predstavili važnije objekte i kulturno-povijesne spomenike našega grada. U sklopu razgledavanja posjetili su i Gradski muzej Požega gdje je za njih održano predavanje o povijesti muzeja i rudinskim glavama.

Posljednji dan mobilnosti proveli su u prostorima Županije na prijemu gdje ih je primio zamjenik župana Vedran Neferović.

Obogaćeni novim iskustvima i poznanstvima te oduševljenjem i zahvalama učenika i nastavnika naših partnerskih zemalja spremni smo za sljedeću mobilnost koja će biti održana u Italiji u ožujku 2019. godine.

Pročitano 2143 puta