Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 10 Prosinac 2018 08:48

Župan Alojz Tomašević organizirao tradicionalni humanitarni lov

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević organizirao je sada već tradicionalni 6. humanitarni lov s lovcima Lovačkog društva „Psunj“ u lovištima oko Orljavca. Uz lovce pozvani budu i svi gospodarstvenici koji vole lov da im se pridruže. Nakon doručka od 9 sati u lov je krenulo 60-tak lovaca i gospodarstvenika, a isto toliko goniča s psima. Kao posebni gosti u lovu su nazočili general Mladen Markač, saborski zastupnik Franjo Lucić, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i drugi dužnosnici.

Lovila se divlja svinja, a po tradiciji sav ulov donira se Caritasu Požeške biskupije. Zbog kišnih uvjeta u samom početku lova, lovačke sreće nije bilo te su lovci samo promatrali divlje svinje. U drugom pogonu nakon podneva bilo je više lovačke sreće i odstrijeljene su četiri divlje svinje. Svi su na kraju svjedočili tradicionalnom poklonu divljači i analizi lova koju je provodio predsjednik LD Psunj Željko Lokner.

Župan Tomašević se zahvalio svima lovcima i gospodarstvenicima te posebno gostima iz Slovenije, BiH i Njemačke koji su ovaj lov učinili međunarodnim.

– Na kraju ovog lijepog tradicionalnog druženja i lova, ulovili četiri divlje svinje. Drago mi je da ste bili izvrsni lovci i što smo lov priveli kraju bez da je netko nastradao. Naša slavonska tradicija nam nalaže da se sada družimo uz delicije. Posebno se zahvaljujem pogoničima koji su u dva navrata s psima odradili pripremu za lov. – rekao je župan

Pročitano 2612 puta