Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 04 Prosinac 2018 12:28

Novoimenovana ulica u čast poginulom branitelju Zoranu Gruberu

Ulica u Eminovcima od danas nosi ime po poginulom branitelju Zoranu Gruberu. Općina Jakšić na prijedlog Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ donijela je odluku o imenovanju ulice u čast Zoranu koji je dana 20. studenoga 1991. s ostalim ranjenicima i djelatnicima bolnice deportiran na farmu Ovčara, gdje je mučen, ubijen i zakopan u masovnoj grobnici. 

Općina Jakšić je financirala radove u vrijednosti oko 300 tisuća kuna, izvoditelj radova je tvrtka niskogradnja Jurčak. Dužina novo asfaltirane ceste je 300 metara i širine 5 metra zbog kamionskog prijevoza ulicom. Nova ulica je dobila i svoju ploču s imenom, a tome svemu su svjedočili njegovi suborci iz 1. gardijske brigade Tigrova, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, Požeško-slavonski župan, general Alojz Tomašević i general Jozo Miličević, jedan od ratnih zapovjednika 1. gardijske brigade HV „Tigrovi“.

,,Dugo je postojala inicijativa te smo na predzadnjoj sjednici općinskog vijeća donijeli odluku da našemu dragome prijatelju Zoranu Gruberu, koji je poginuo za vrijeme rata, ovim putem odamo počast te ulicu u Eminovcima gdje se također nalazi njegova obiteljska kuća, imenujemo njegovim imenom.“ – Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić.

Župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević posjetio je kuću obitelji Gruber i obišao radove na novoimenovanoj ulici.

,,Meni je iznimno drago biti danas ovdje i na ovaj način odati počast heroju Domovinskoga rata Zoranu Gruberu. Ovo je dokaz da mi ne zaboravljamo Domovinski rat i branitelje te njihovu žrtvu. Bez obzira gradimo li spomenike ili imenujemo ulice, poruka je ista i ponos je velik.“ – župan Alojz Tomašević.

Pročitano 2792 puta