Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 28 Studeni 2018 12:17

Prijem sudionika natječaja ,,Najljepši školski vrt''

Danas je u prostorima Županije održan prijem sudionika natječaja „Najljepši školski vrt“. Župan Alojz Tomašević primio je Poljoprivredno-prehrambenu školu, Dječji vrtić Jakšić te dobitnike nagrade „Najljepši školski vrt“ Osnovnu školu Lipik.

,,Čast mi je biti danas ovdje u društvu ljudi koji su dokaz kako naša županija ima potencijala za veliki uspjeh. Svi vi ovdje ste pobjednici i vaš trud se pokazao pobjedničkim, na tome vam čestitam i zahvaljujem vam što ste došli ovdje kako bi s nama podijelili svoj uspjeh. Mi u županiji iz dana u dan radimo na tome da našoj djeci omogućimo što bolje i ljepše školovanje te u suradnji s ravnateljima škola i vrtića dobivamo informacije kako to postići. Plan za iduću godinu nam je posjetiti svaku školu u županiji te vidjeti kakvi su trenutni uvjeti u smislu namještaja i samog načina školovanja, kako bi svakom djetetu svake škole mogli osigurati jednaki standard. No danas smo ovdje da bi proslavili sve pobjede koje ste ostvarili vi ravnatelji i djelatnici škola, a jedna takva pobjeda je na razini Republike Hrvatske  za najbolji školski vrt koja je pripala Osnovnoj školi Lipik. Ponosan sam na vas i još jednom čestitam i želim vam svu sreću u daljnjem radu kako bi i idućih godina postigli što bolje rezultate. Ponosan sam također na Poljoprivredno-prehrambenu školu u Požegi koji i nakon dobivanja i promocije Centra kompetentnosti dalje nastavljaju s radom kako bi od škole napravili jednu instituciju još neviđenu na prostorima županije. U današnje vrijeme nažalost možemo biti svjedoci sve manjemu broju djece u našoj državi te samim time puno puta bude postavljeno pitanje zašto se obnavljaju škole ako nema djece, moj odgovor na to je da želimo svakom djetetu koliko god da ih ima na tome području, omogućiti jednako školovanje kao i svima ostalima u većim gradovima. Dokaz jednog takvog načina razmišljanja je svakako novi vrtić u Jakšiću koji pokazuje odlične rezultate u radu te danas imaju pun kapacitet djece u jaslicama i vrtiću. Kao župan ove županije ponosan sam na takve rezultate i na sve pobjede, no uvijek se može postići više i znam da možemo imati još puno pobjeda. Stoga pozivam sve ravnatelje i djelatnike škola i vrtića da se uključe u suradnju kako bi osigurali našoj djeci bolje školovanje i razvoj jer oni su naša budućnost.'' – župan Alojz Tomašević.

Osnovna škola Lipik je dobitnik nagrade za natječaj ,,Najljepši školski vrt'', ispred škole obratila se ravnateljica Klaudija Kovač. Kao znak zahvalnosti za svu pomoć županu Alojzu Tomaševiću uručen je poklon u ime škole.

,,Prije svega želim zahvaliti svojim djelatnicima i svim učenicima škole na postignutim rezultatima. Naša vizija prije svega je bila poticanje učenika na radne, ekološke i gospodarske navike. Također cilj nam je bio poboljšati provedbu nastave u prirodi i samim time potaknuti djecu da više vremena provode vani. Želim se zahvaliti županu Alojzu Tomaševiću na svakoj posjeti našoj školi i na svoj pomoći koju nam je do sad omogućio.'' – Klaudija Kovač.

Poljoprivredno-prehrambena škola u Požegi broji mnoge uspjehe uz imenovanje Centrom kompetentnosti. Ravnateljica škole Marija Grgić osvrnula se na postignute uspjehe ove godine i na iduće planove.

,,Ovo je prvi puta da smo se prijavili na natječaj ,,Najljepši školski vrt'', inicijativa je došla iz županije Požeško-slavonske. Mi smo škola koja ima najviše zemlje i zelene površine, na neki način smo ovim priznanjem bili izvan konkurencije kao i druge dvije škole koje su također dobile priznanje. Bez obzira na to što smo dobili krunu svoga rada, a to je naravno da smo postali Centar kompetentnosti u sektoru poljoprivrede, mi ćemo i dalje nastaviti s radom te poboljšati našu školu. Danas je također otvoren prvi natječaj u iznosu 30 milijuna kuna za infrastrukturne projekte.  Naravno u suradnji sa županom Alojzom Tomaševićem koji našu školu spomene gdje god se nalazio i na tome mu hvala, kao i na svoj pruženoj potpori u prijašnjim projektima.“ - Marija Grgić.

Dječji vrtić Jakšić osnovan je prije 2 godine te danas broji četiri odgojne skupine. Načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević izrazio je svoju zahvalnost i ponos za rezultate rada vrtića usprkos svim očekivanjima u vrijeme otvorenja.

,,Mi smo spontano ušli u ovaj projekt za najljepši vrt radeći na jednom drugom projektu putem kojeg smo ostvariti vrt, mali voćnjak i plastenik. Dobili smo priznanje kao početnici i nama je to veliki uspjeh s time da smo vrtić koji postoji tek dvije godine. Glavni cilj nam je bio da naša djeca provode što više vremena vani u prirodi tijekom proljetnog razdoblja te da osim igre postignemo i razne aktivnosti u prirodi koja će ujedno djeci pomoći u razvoju.“ – Ivona Pečur.

Pročitano 2693 puta