Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 06 Studeni 2018 14:15

Dodijeljeni ugovori za police osiguranja lovačkim društvima Požeško-slavonske županije

U Velikoj vijećnici u Županiji župan Alojz Tomašević je ugostio predsjednike lovačkih društava kako bi im svečano uručio ugovore potpisane sa Hrvatskih lovačkim savezom za police osiguranja od naleta vozila na divljač. Predsjednik udruge lovaca zahvalio se županu u ime 1350 lovaca Požeško-slavonske županije i 24 lovozakupnika.

,,Zahvaljujem se na tome što je prepoznao naše probleme i odlučio nam ustupiti pomoć. Ova polica je od velike važnosti za lovce i jako smo zahvalni na tome.''

Dodijeljeno je 26 ugovora lovačkim društvima sa područja županije kojima je župan uputio par riječi uz čestitke za blagdan sv. Huberta.

,,Drago mi je da se ova suradnja nastavlja naravno sukladno u mogućnostima proteklih nekoliko godina te smo uspjeli realizirati da ovi ugovori budu potpisani u smislu boljeg i lakšeg života ne samo svakog lovca, nego i svakog stanovnika na području Požeško-slavonske županije. Vi niste osobe koje idu u šumu da bi nešto ustrijelili i uništili ono što nam je priroda dala već suprotno, znajući što imamo vi ste čuvari prirode, čuvari staništa, hraništa i svega onoga što zapravo dolazi u teškim vremenima i lošim zimama sve da bi divlje životinje nastavile živjeti. Zahvaljujem vam na tome što ste izvrsni ljudi i izvrsni lovci i također čestitam svima vama koji ste i lovozakupnici i koji upravljate lovačkim društvima na vašem prostoru.“

Svečanim euharistijskim slavljem u požeškoj Katedali sv. Terezije Avilske predstavnici svih lovačkih udruga s područja Požeško-slavonske županije proslavili su svog Nebeskog zaštitnika sv. Huberta. Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u suslavlju s prepoštom Stolnog kaptola preč. Ivicom Žuljevićem, generalnim vikarom msgr. Josipom Krpeljevićem te svećenicima na službi u središnjim biskupijskim ustanovama. Na euharistijskom slavlju sudjelovao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Pročitano 2164 puta