Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 25 Listopad 2018 11:24

Projekt Okusi Zlatne Slavonije

Projekt Okusi Zlatne Slavonije kao dio krovnoga projekta na nacionalnoj razini Okusi Hrvatske tradicije počeo se provoditi na području Požeško-slavonske županije krajem 2014. godine.

U projektu danas sudjeluje 9 ugostiteljskih objekata i restorana na području Požeško-slavonske županije.
Cilj projekta je promicanje tradicijske gastronomije putem ponude upravo te naše autohtone gastronomije u našim ugostiteljskim objektima. Direktnu korist od ovog projekta koji kontinuirano provodi turistička zajednica županije imaju baš ugostitelji koji sudjeluju u projektu.

Županija kroz svoje vezane institucije pa tako i kroz turističku zajednicu podupire interese poduzetnika. U ovoj je godini uz ovaj projekt realiziran i projekt Cikloturizma – 2 faza, projekt izrade brošure i karte za ciklo i vezanu ponudu, te je kandidiran projekt ciklo servisnih stanica na području županije. Upravo je zatvoren i ovih dana će se pregledati kandidature za poticanje smještajne ponude u 2018. godini, kojim županija daje do 5.000 kn po novom registriranom ležaju.
Intencija je i 2019. godine nastaviti sa potporama te ih dodatno povećati.

Tradicionalna gastronomija je važan faktor prepoznavanja regije po gastro ponudi, te upravo autohtona gastronomija koja se kvalitetno vezuje na vrhunska vina našeg podneblja sve je više motiv i razlog dolaska gostiju.
Projektom koji smo započeli i nadograđujemo ga već četvrtu godinu stvaramo direktnu korist ugostiteljskim objektima koji su nositelji standarda Okusi Zlatne Slavonije.

Do sada je izvršeno: vanjsko označavanje objekata tablama OKUSI, izrađen je foto i video materijal koji je nakon toga bio promocijski alat, izrađena je brošura, letci te su dva puta organizirani Dani okusa Zlatne Slavonije kao promotivno razdoblje u kojemu smo izvršili snažniji marketing objekata i projekta.
Važno je istaknuti da je u svih 9 objekata ponuda autohtone gastro ponude dostupna 365 dana u godini.

Ove godine smo svim objektima izradili stolnjake-podmetače za stol, jelovnike, etuie za račune te rezervacije, sve u cilju kako bi se gostu dodatno istakla ponuda autohtonih jela i dala dodana vrijednost ponudi.

Pročitano 4080 puta