Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 13:36

Obilježavanje Svjetskog dana srca 2018. godine

Tradicionalno u središtima Požege i Pakraca, 11. i 18. listopada obilježen je Svjetski dan srca. 

U Požegi su 5. listopada uz djelatnike Zavoda za javno zdravstvo i ravnatelja ustanove također sudjelovale patronažne sestre doma zdravlja i ravnatelj Doma zdravlja te gradonačelnik Grada Požege i 215 studenta 6. godine medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kao i njihovi voditelji.

SB TV je medijski prtila događaj te snimala emisiju uživo sa brojnim sugovornicima te je organizirala prikaz jednostavnih vježbi u suradnji s klubom „BodyArt“. Odaziv sugrađana je bio uobičajeno dobar, procjena oko 150 sugrađana. Događaj je bio odlično medijski popraćen, a Slavonskobrodska televizija je snimljenu emisiju emitirala u sklopu dnevnika i zasebne emisije.

U Pakracu su 18. listopada uz djelatnike Zavoda za javno zdravstvo sudjelovali su i studenti Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studij na engleskom jeziku koji se sastoji od 17 studenata, njihovi voditelji, članovi, volonteri udruge LiPa i 20-ak srednjoškolaca. Sudjelovalo je oko 200 građana uz uobičajeno veliki interes.

Sugrađani su imali prigodu odrediti visinu i opseg struka te im se računao relativni postotak masnog tkiva, provjeriti vrijednosti krvnog tlaka, odabrati neku promjenu u životnom stilu za narednu godinu i obećati sebi da će je nastojati uvesti u svakodnevnicu, dobiti odgovarajuće zdravstvene savjete.

Pročitano 2335 puta