Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 10:25

Pakrački sajam “Slavonski banovac”

Održan je pakrački sajam “Slavonski banovac,“ visoke uzvanike, brojne goste, izlagače i sve one koji su se odvažili natjecati u kuhanju graha riječima dobrodošlice na jubilarnom 10. Sajmu Slavonski banovac u Pakracu pozdravila je gradonačelnica Anamarija Blažević. Gradonačelnica Blažević naglasila je u pozdravnom govoru kako je u sajam ugrađen desetogodišnje iskustvo i četverogodišnje u organizaciji Grahfesta, koja se manifestacija pokazala veliku zainteresiranost onih koji žele pokazati svoja kulinarska umijeća, a ovu ih je godinu gotovo rekordan broj, njih 80 ekipa. Svima s njima zahvalila gradonačelnica Blažević, kao i izlagačima koji su se došli predstaviti sa svojim proizvodima , a ove ih je godine njih 128, od OPG-ovaca, obrtnika i drugih subjekata koji se bave različitim proizvodnjama.

Uz brojne uzvanike, među kojima su između ostalih bili, Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika i izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, predsjednik Obrtničke komore Dragutin Ranogajec, zamjenik požeško-slavonskog župana Miroslav Grozdanić, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije Anto Bilobrk, direktor Županijske gospodarske komore Marko Dumančić, predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Davor Lepka, bio je i načelnik općine Dobretići (BiH) Ivo Čakarić i drugi.

Na “Grahfest” su se odazvale ekipe iz Kaštela, Požege, Stubice, Baranje, Bjelovara, Daruvara, Nove Gradiške, Garešnice, Novske, Jasenovca, Lipika i Pakraca i okolnih naselja. Uz Grahfest, Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika organizirao je i Gastro prezentaciju na kojoj su se s ponudom svoga kraja predstavili udruženja obrtnika iz Splita, Trogira, Kaštela, Zagreba, Vukovara, Siska, Petrinje, Gline, Karlovca, Slunja, Stubice, Požege, Vrbovskog, Garešnice, Krapinskih toplica i Novog Marofa.

Gostima i uzvanicima obratio se prigodnim riječima i predsjednik Udruženja obrtnika Pakraca i Lipika Davor Lepka koji je uz riječi dobrodošlice dao naglasak na proslavu 200. godišnjice Udruženja, kao i njegovom sadašnjem radu.

Pozdravne riječi uputili su i Dragutin Ranogajec, predsjednik Obrtničke komore, Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika i izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića, Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Župan Aloz Tomašević ocijenio je sajam predivnom i sve većom manifestacijom koja doprinosi našim težnjama da se djeca školuju za obrtnička zanimanja i da se kontinentalna Hrvatska uvrsti na turističku kartu svijeta. Također ovakve manifestacije vraćaju inat i ponos Slavonaca s kojim nastavljaju izgrađivati našu prelijepu domovinu.

Pročitano 2529 puta