Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 22 Listopad 2018 09:43

Početak izgradnje nove zgrade ambulante Doma zdravlja u Čaglinu

Početak velike investicije, izgradnje nove zgrade ambulante Doma zdravlja - zdravstvene stanice, vrijedne po projektu 3,5 milijuna kuna, kojom se želi podići razina pružanja zdravstvene zaštite što stanovnici na tim prostorima zaslužuju.

,,Kao što vidite dočekali smo uz pomoć našeg župana Alojza Tomaševića, načelnika općine Čaglin Dalibora Bardača i svih drugih zaslužnih, doći do tog dana kada se svi zajedno možemo veseliti izgradnji nove zdravstvene stanice u Čaglinu. U sadašnjoj zgradi se vrši zdravstvena zaštita punih 60 godina koja više nije primjerena za pružanje zdravstvenih usluga. Krajnje je vrijeme da izgradimo novu zgradu prema novim standardima i propisima koje nalaže EU za pružanje primarne zdravstvene zaštite.'' - Marijan Višaticki, ravnatelj požeško-slavonskog Doma zdravlja.

U novoj će se zgradi nalaziti prostorije za kompletno pružanje primarne zdravstvene zaštite. Bit će ordinacija Dentalne medicine, dvije opće obiteljske, posebna prostorija za Patronažnu službu, Nalazit će se i prostorije za Hitnu medicinu i Zavoda za javno zdravstvo.

,,Želimo osigurati viši standard pružanja zdravstvene zaštite za naše stanovnike. Za prvu fazu radova smo iz proračuna općine Čaglin mi osigurali gotovo milijun kuna. Iz Ministarstva regionalnog razvoja smo dobili 400 tisuća kuna dok je 300 tisuća kuna osigurala županija. Ta sredstva će pokriti prvu fazu izgradnje. U postupku je izrada troškovnika za izradu vanjske stolarije i uvjeren sam da bi se i ona trebala ugraditi do kraja ove godine“ - rekao je Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin.

Za izgradnju nove zgrade Doma zdravlja u Čaglinu također se zalagao i zamjenik požeško-slavonskog župana i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća Čaglin Željko Jakopović koji je naglasio kako je taj projekt od velike važnosti za općinu Čaglin.

Kao osnivač Doma zdravlja. Požeško-slavonska županija na čelu sa županom Alojzom Tomaševićem, podržala je izgradnju nove zgrade i financijski pomogla u prvoj fazi s 300 tisuća kuna.
,,Ponosan sam i sretan što se ovakav kapitalni objekt gradi u našoj najistočnijoj općini. Podržavam ovaj projekt. Osobno sam poslao dopis na temelju prijedloga načelnika i njegovog dopisa i prema Ministarstvu zdravstva te očekujem da će i ministarstvo biti sudionik u završetku i finalizaciji ovog projekta. Vrijednost projekta je oko 3,5 milijuna kuna, nažalost ovakvi projekti nisu tema razgovora u Europi te nisu mogli biti financirani iz EU fondova. Bez obzira na to mi nismo imali vremena čekati jer smatramo da svaki stanovnik, ma gdje živi ima pravo na jednaki životni standard. Briga županije i općine da svakome to i omogući bez obzira na kojemu dijelu općine netko stanuje. Čaglin je ovih dana centar velikih investicija i velike izgradnje i poruka od načelnika, čovjeka koji fantastično vodi općinu, zna što treba učiniti i za budućnost i za mlade“ - rekao je župan Alojz Tomašević.

Pročitano 1920 puta