Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 19 Listopad 2018 07:12

Zavod za prostorno uređenje Požeško-slavonske županije sudjelovao na edukaciji

Predstavnici Javne ustanove Zavoda za prostorno uređenje Požeško-slavonske županije treću godinu za redom bili su na skupnoj edukaciji šest JU Zavoda sa područja Slavonije (Vukovarsko–srijemska, Osječko-baranjska, Brodsko-posavska, Požeško-slavonska, Virovitičko-podravska i Sisačko-moslavačka) na temu uporabe informatičkih alata koje koristimo u svakodnevnom sve zahtjevnijem radu.

Edukacija se planirano provela na nivou uporabe Autodesk CAD alata u izradi i komunikaciji prostornih planova u skladu s NIPP RH (nacionalnom infrastrukturom prostornih podataka Republike Hrvatske), INSPIRE direktivom EU, OGC WORLD standardima GIS-a.

Edukacije obuhvaćene ovim programom prirodan su nastavak dosadašnjih edukacija koje su provedene u protekle dvije godine, s ciljem unapređenja u digitalnoj izradi i komunikaciji planskih sadržaja.

Edukacije su se odvijale u 6 dana, od kojih je u prvom tjednu obrađena tematika i problemi vezani za lokalne baze i lokalnih servisa Zavoda te napredni rad s alatima i metodama izrade prostornih planova. Obradile su se i napravile napredne analize geoprostornih baza, njhova primjena u planskim sadržajima i pri tome su korišteni Autodeskovi alati (Autocad Map 3D, Autocad Civil 3D, Autocad Infraworks, Autodesk Recap, MIcrosft SQL. U drugom tjednu edukacija koristili su se 3D modeli terena i alati za analizu prostornih modela, te za prezentaciju prostorno planske dokumentacije uporabom Autodesk alata.

  

  

Pročitano 1813 puta