Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 19 Listopad 2018 07:11

Održan sastanak predstavnika Svjetske banke

U Osijeku su predstavnici Svjetske banke održali sastanak na temu dijalog s ključnim sudionicima o mogućnostima i ograničenjima za ICT industriju u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Ovaj sastanak je dio potpore Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU (MRRFEU) na projektu Slavonija, Baranja i Srijem. Projekt uključuje dodjelu i provedbu fondova Europske unije za regionalni razvoj u Slavoniji.

Projektom se želi osigurati da dizajn i provedba projekta uključuje težnje, potrebe i ideje ključnih industrija iz Slavonije. Početne konzultacije su već održane krajem 2017., a u nastavku i u veljači 2018. u Osijeku.

Namjera jučerašnjeg dijaloga je bila da se obrade neke nadolazeće aktivnosti te povećanje uključenost tvrtki, farmi, civilnog društva, istraživača i drugih zainteresiranih strana u projektu. Ti strateški dijalozi održavat će se svaka 4 mjeseca u Slavoniji.

Osnovne teme diskusije bile su Slavonija kao privlačna poslovna destinacija za ICT, dodatne radne dozvole, HZZ program podrške, porezne prepreke za starije osobe.

Također se govorilo o tehnološkoj infrastrukturi Slavonije i drugih klastera vođeni inovacijama, odnos između ravnopravnih partnera s vodećim ICT čvorištima diljem Europe.

Vertikale i tržišta te kako definirati strateško pozicioniranje i ciljevi klijenata

Ljudski kapital i partnerstvo sveučilišta i industrije te što je potrebno za vraćanje IT kampusa u Osijeku.

Raspravu c su vodili gos. Carlo Maria Rossotto , i gos. Gjorgji Miskovski, uz podršku g. Austina Kilroya.

Na jučerašnjoj diskusiji sudjelovali su i predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ-PANORA

Pročitano 2597 puta