Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Petak, 12 Listopad 2018 07:36

Župan Tomašević obišao radove na cesti Brekinska - Goveđe Polje i Gornja Obrijež - Donja Obrijež - Kapetanovo Polje

Požeško - slavonski župan Alojz Tomašević, u pratnji gradonačelnika Lipika Vinka Kasane i ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka, obišao je danas završetak radova na cesti Brekinska – Goveđe Polje, čija je ukupna duljina 1000 metara, a vrijednost oko 850 tisuća kuna.

„Kao što je poznato i vidljivo te sukladno mojim obećanjima, ali i izvrsnoj suradnji s gradonačelnicima i načelnicima, Požeško - slavonska županija se brine za ravnomjeran razvoj svih općina i gradova, pogotovo kad su u pitanju županijske ceste. Upravo zato, na temelju prijedloga i kvalitetne suradnje s gradonačelnikom Lipika, odlučili smo staviti u plan i ovu cestu koja dosad nije bila asfaltirana, ali je prometna jer se njome služi znatan broj poljoprivrednika i privrednika, a isto tako povezuje i dvije županije.“ - rekao je župan.

„Posebna vrijednost ove ceste jest u tome što povezuje Požeško – slavonsku i Bjelovarsko – bilogorsku županiju, dakle Grad Lipik i Općinu Dežanovac te omogućuje bolju gospodarsku aktivnost jer ovo je područje na kojem se ljudi intenzivno bave poljoprivredom.“, istaknuo je gradonačelnik Kasana te dodao kako uz pomoć Vlade Republike Hrvatske, Požeško – slavonske županije te institucija poput ŽUC-a vodimo građane Lipika i okolnih naselja prema boljem i ljepšem mjestu za život.

Župan je danas obišao i radove na cesti Gornja Obrijež – Donja Obrijež, prema Kapetanovom Polju. U Donjoj Obriježi se radi o rehabilitaciji postojećeg donjeg sloja koji je bio degradiran. Pristupilo se izvođenju radova na prometnici širine pet metara i dužine 2600 metara gdje se stavio završni habajući sloj. Cijena radova približno iznosi 1,2 milijuna kuna, a posljednjih četiri do pet godina u naseljima Veliki Banovac te Donja i Gornja Obrijež izvršena je obnova asfaltnog tepiha dužine između šest i sedam kilometara.

Pročitano 3341 puta