Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 10 Listopad 2018 14:39

Polaganjem kamena temeljca otvoreni radovi na studentskom domu u Požegi

Položen je kamen temeljac za studentski dom u Požegi, projekt je prijavljen i odobren u sklopu ograničenog poziva na dostavu projektnih prijedloga „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju KK.09.1.2.01.“

Ukupna vrijednost projekta je veća od 32 milijuna kuna, a projekt financira Ministarstvo regionalnog razvoja uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja. Studentski će se dom graditi na lokaciji u blizini gradskih bazena, ciljna skupina projekta su redovni studenti Veleučilišta u Požegi, sa mjestom prebivališta izvan grada Požege, sa posebnim naglaskom na studente u nepovoljnom položaju. U okviru projekta izgradit će se i opremiti studentski dom bruto površine 2.888,66 m² koji će u svom sastavu imati slijedeće sadržaje: 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama, od čega 62 kreveta za studente u nepovoljnom položaju; 2 kreveta za studente sa invaliditetom, polivalentnu sportsku dvoranu, medijateku, opremljenu zajedničku učionicu, spremište za bicikle, čajnu kuhinju s blagovaonicom, samoposlužnu praonicu i opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba.

Na događaju su bili prisutni ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, pomoćnik ministrice Davor Huška, ispred županije Požeško-slavonske zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović, gradonačelnici i načelnici gradova i općina Požeško-slavonske županije, direktor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof.dr.sc Vlado Guberac, predsjednik upravnog vijeća Veleučilišta u Požegi prof.dr.sc. Drago Šubarić zajedno sa članovima upravnog vijeća, ravnatelj Studentskog centra u Požegi Tomislav Raguž te dekan Veleučilišta u Požegi prof.dr.sc. Borislav Miličević koji se obratio sa par riječi.

- Zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske i podršci Ministarstva regionalnog razvoja osnovana su bespovratna sredstva za realizaciju ovog projekta. U ovih 20 godina rada Veleučilišta mnoge su generacije sanjale o ovome i evo uspjeli smo svjedočiti početku radova na izgradnji zgrade studentskog doma, koja će uvelike unaprijediti kvalitetu života i studiranja u Požegi te i samo Veleučilište posebno istaknuti na karti visokih veleučilišta Republike Hrvatske.

- Zaista mi je čast i zadovoljstvo biti danas ovdje na otvorenju radova i polaganju kamena temeljca za studentski dom te mi je drago što je prepoznata važnost europskih fondova u Požeško-slavonskoj županiji. Ovaj projekt kao i svi naši projekti koje financiramo fondovima Europske unije trebaju naći svoje mjesto u sljedećem razdoblju kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem. - ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Pročitano 2996 puta