Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 09 Listopad 2018 09:01

Prva vožnja “studentskim'' vlakom

Prvim studentskim vlakom za Zagreb zaputilo se više od stotinu studenata koji su se ukrcali na željezničkim kolodvorima u Požegi i Pleternici. Brojni znatiželjnici, ali i roditelji došli su ispratiti svoje najmilije na prvoj vožnji vlakom za Zagreb.

Na ispraćaju odnosno prvoj vožnji sudjelovali su i uvjerili se u udobnost vlaka požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić kojima su se pridružili i njihovi suradnici. Na promotivnoj vožnji uz domaćine prisustvovali su i zamjenici požeško-slavonskog župana Željko Jakopović i Vedran Neferović, pročelnici upravnih odjela u Požeško-slavonskoj županiji, ravnatelji županijskih ustanova, načelnici općina Kaptol i Jakšić, Mile Pavičić i Ivica Kovačević, članovi Uprave HŽ Putničkog prijevoza Mladen Lugarić i Damir Rubčić i brojni drugi.

Požeško-slavonska županija je uz dogovor s Upravom HŽ-a Putnički prijevoz pronašla model kako pomoći u financiranju prijevoza studentima koji studiraju u Zagrebu, ali i u drugim gradovima na području Republike Hrvatske. To jedinstven primjer na području RH gdje Požeško-slavonska županija u suradnji s HŽ-om ima takav model potpuno besplatnog prijevoza za sve studente.

,,Ovo je projekt kojeg smo pripremali gotovo godinu dana. Cilj tog projekta je omogućiti studentima koji studiraju izvan županije, besplatan prijevoz kako bi mogli češće dolaziti svojim kućama i roditeljima. Cilj ovog projekta nije samo besplatno putovanje u mjesto školovanja, nego da vam olakšamo, kako bi što bolje skupljali znanje za život, ali i vratili se u svoje rodno mjesto nakon školovanja. Svoju Slavoniju nemojte nikada zaboraviti.'' - rekao je prije polaska vlaka župan Alojz Tomašević.

Nova linija željezničkog prijevoza je veoma važna i za Hrvatske željeznice, o tome je nešto više rekao predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić koji je naglasio kako je želja da se zajednički revitalizira cijelo područje Hrvatske pa tako i Požeško-slavonske županije.

Pročitano 3500 puta