Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 27 Rujan 2018 14:31

Proslavljen Dan policije i blagdan zaštitnika sv. Mihovila

Policijska uprava Požeško-slavonska obilježila je Dan policije i blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policije, nizom aktivnosti kroz cijeli dan. Sve je započelo polaganjem vijenaca podno spomenika poginulim braniteljima 123. brigade u Požegi. Vijence su položili i zapalili svijeće roditelji poginulih policajaca, članovi obitelji, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstvo PU požeško-slavonske na čelu s načelnikom Željkom Grgićem, izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno županom Alojzom Tomaševićem, grada Požega, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Hrvatske vojske i Ureda Državne uprave.

Na požeškom Trgu sv. Trojstva održan je Dan otvorenih vrata policije na kojemu je policija PU Požeško-slavonske izložila opremu, uređaje i vozila koja svakodnevno koristi u radu, od interventne policije, prometne policije, prevencije i kriminalističke policije.

Uslijedila je svečana sjednica Policijske uprave na kojoj su izneseni sigurnosni podatci i uspjesi policije u borbi protiv kriminala. Načelnik Željko Grgić je istakao kako je ova policijska uprava jedna od najsigurnijih u Hrvatskoj, a da će on s novoizabranim rukovoditeljima pojedinih sektora to stanje zadržati i napraviti još sigurnijim Požeško-slavonsku županiju. Grad Požega je 3. najsigurniji grad u Hrvatskoj, povjerenje građana koje imaju u policiju neće smanjiti te će na tom putu policija i dalje inzistirati na sigurnosti svih građana.

Dan policije svim službenicima čestitao je i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je istaknuo časnu dužnost i zadaću svakog policajca.

,,Čast mi je biti danas ovdje i čestitati načelniku i njegovim suradnicima blagdan sv. Mihovila, zaštitnika policije, ali i čestitati na svim rezultatima koje su postignuli i zahvaliti im na sigurnosti koju pružaju nama i našim obiteljima. Svima treba zahvaliti što ste bili uz nas kad je bilo najpotrebnije, zajedno smo stvarali ovu našu domovinu Hrvatsku, također hvala onima koji su dali sve i nisu više među nama. Biti hrvatski policajac je velika čast i možete biti ponosni na vaša postignuća.''

Povodom 29. rujna Dana policije načelnik PU požeško-slavonske Željko Grgić, za profesionalno, odgovorno i stručno postupanje u izvršenju zadaća iz djelokruga Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske pohvalio je sljedeće djelatnike:

Odsjeka za javni red i nezakonite migracije, policijskog službenika za nezakonite migracije i analizu rizika, višeg policijskog inspektora Krešimira Mesića, Odsjeka za obradu kriminaliteta, vođu grupe za gospodarski kriminalitet, glavnog policijskog inspektora Ivicu Ćavara, policijskog službenika za maloljetničku delinkvenciju, policijskog inspektora Josipa Komljenovića, Odjela materijalno-financijskih poslova, djelatnika na tekućem održavanju Stanka Soldu, Odjela za tehniku, policijskog tehničara Darka Aleksića, voditelja smjene Operativno-komunikacijskog centra, višeg policijskog narednika Tomislava Pamuklića, pomoćnika zapovjednika Interventne jedinice policije, višeg policijskog inspektora Zorana Klapšića, policijskog službenika dežurstva Interventne jedinice policije,višeg policijskog narednika Niku Nikolića, iz PP Požega, vođu ophodnje, samostalnog policajca Maria Dumančića, policijskog službenika, višeg policajca Gorana Čočića, policijskog službenika, višeg policajca Ivicu Kljajića, iz PP Pleternica, načelnika PP Pleternica, višeg policijskog inspektora Gorana Alabera, detektiva za obradu kriminaliteta, samostalnog policajca Franju Mihovića, policijskog službenika, višeg policajca Tomislava Vukušića, iz PP Pakrac, vođu ophodnje, višeg policijskog narednika Dalibora Plavčeka, policijskog službenika za maloljetničku delinkvenciju i obradu, policijskog narednika Božidara Šoštarića.

Ove godine je Policijska uprava u suradnji s OŠ „Ivana Gorana Kovačića“ iz Velike provela niz preventivnih projekata i aktivnosti kao što su „Zdrav za 5,“ „Sigurnost i zaštita djece na internetu“ i Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ te je prigodna zahvalnica uručena djelatniku škole, profesoru Josipu Ševkušiću.

Pročitano 2408 puta