Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 25 Rujan 2018 14:34

Aktivnosti nacionalnog programa „Živjeti zdravo“ u Požegi

Nacionalni program „Živjeti zdravo“ koji vodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo uz potporu više ministarstava i županijskih ZJZ, započeo je u našoj županiji 2015. godine početkom provedbe komponente „Hodanjem do zdravlja“ – besplatno vođenog hodanja koje se od tada kontinuirano provodi u Požegi svake srijede sa startom u 18 sati kod spomenika Nikoli Tesli. Prošle jeseni započela je i provedba druge komponente „Volonteri u parkovima“ gdje je predviđeno da u proljeće i jesen svaka dva tjedna na Rekreaciji od 16 sati djeca imaju mogućnost organiziranog i zabavnog boravka na otvorenom uz volontere ispred klubova i udruga koji aktivnost vode i izmjenjuju se.

Vrijedna ekipa volontera iz Scenskog studija ARTina je tijekom sat vremena uz glazbu, ples i animaciju pokrenula i zabavila 100-njak djece iz OŠ „Dobriša Cesarić“ i OŠ „Julije Kempf“. Kako je i najavljeno uz koordinaciju gđe. Ines Čereg, i gđi. Jelene Fuček, podršku Požeško-slavonske županije i grada Požege, Zavoda za javno zdravstvo, udruge „Zdravi život“ te Caffe bara Sportivo.

Kontinuirano je otvoren poziv svim zainteresiranim Klubovima, Udrugama, Školama, Vrtićima te svakako svim roditeljima, djeci i građanima općenito da prepoznaju vrijednost projekta, priključe se i vlastitim primjerom potaknu druge na zdraviji život.

Svi zainteresirani se mogu javiti direktno:

Koordinatorici komponente „Volonteri u parkovima“:
Ines Čereg, 098 9689812, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Koordinatorici komponente „Hodanjem do zdravlja“:
Jelena Fuček, 0981606398, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Najava aktivnosti koje slijede:

„Hodanjem do zdravlja“ srijedom od 18 sati, 19., 26. rujna i dalje kontinuirano.
„Volonteri u parkovima“ srijeda, 26.9. od 16 sati i dalje svaka dva tjedna do kraja listopada.

Pročitano 1759 puta