Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 20 Rujan 2018 12:55

Projekt ''Dom zdravlja-centar zdravlja'' u završnoj fazi

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević zajedno sa ravnateljem Doma zdravlja Požega Marijanom Višatickim održao je konferenciju za medije i obilazak radova na projektu ''Dom zdravlja-centar zdravlja'' koji je u završnom dijelu infrastrukturnih radova. Projektom „Dom zdravlja – centar zdravlja“ unaprijediti će se kvaliteta pružanja primarne zdravstvene zaštite na području Požeško-slavonske županije. Infrastrukturnim radovima i novom opremom zdravstvenim radnicima će se osigurati primjereni uvjeti rada, a pacijentima pružiti adekvatna primarna zdravstvena zaštita, također će se aktivnostima promicanja horizontalnih politika (pločama na Braillovom pismu te edukaciji o promicanju ravnopravnosti i nediskriminaciji) doprinijeti jednakim mogućnostima i pristupačnosti zdravstvenih usluga za sve stanovnike na području Požeško-slavonske županije.

Projekt obuhvaća nabavku 56 vrsta, odnosno 278 komada opreme za ordinacije primarne zdravstvene zaštite za opću/obiteljsku medicinu, pedijatriju, dentalnu medicinu i ginekologiju za Dom zdravlja Požeško slavonske županije i 6 koncesionara primarne zdravstvene zaštite u Požeško-slavonskoj županiji. Projekt također obuhvaća manje infrastrukturne zahvate rekonstrukcije/adaptacije na 6 zgrada Doma zdravlja Požeško-slavonske županije (Velika, Lipik, Pakrac, Požega – Matije Gupca, Požega – Industrijska i Požega – Vukovarska).

,,Ovo je jedan od projekata brige za uvjete života i rada, kako osoblja tako i pacijenata. Projekt u vrijednosti od 5.8 milijuna kn, od toga su bespovratna sredstva 4.8 milijuna kn, a županija sufinancira sa 900 tisuća kn ovaj dio projekta. Želio bih čestitati ravnatelju pa tako i ostalim djelatnicima institucija županije, svim doktorima i sestrama koji su izdržali sve poteškoće dok su trajali radovi, mnogo buke uz rad i brigu o pacijentima.'' – rekao je župan.

Nakon obilaska Doma zdravlja u Požegi gdje su obavljeni radovi rekonstrukcije i adaptacije, nabavka informatičke i medicinsko-tehničke opreme te medicinski namještaj u odjelu ginekologije i drugim ordinacijama, uslijedio je posjet prostorijama Doma zdravlja u Vukovarskoj ulici.

,,Puno nam znače ove promjene, radim već 25 godina u ovom prostoru, uvjeti su bili puno lošiji no sada je sve lijepo i uredno. Želim se zahvaliti svima koji su to omogućili.'' – sestra Štefica Petrić.

Dom zdravlja Velika je treća lokacija na kojoj su obavljeni radovi rekonstrukcije i adaptacije, nabavka informatičke i medicinsko-tehničke opreme dentalne medicine i pedijatrije.

,,Ovdje sam već 25 godina, ovo je veliki pomak za nas doktore pa tako i pacijente, napredak u smislu bolje opreme i ovaj projekt svima puno znači. Želio bih zahvaliti županiji i županu, ravnatelju te svima koji su radili na projektu.'' – prim.mr.sc. Goran Todorović.

,,Svi članovi Doma zdravlja Velika su jako zadovoljni i sretni sa novom opremom i izgledom ordinacija. Mi ovdje imamo novorođenčad, predškolsku i školsku djecu, također radno aktivne pacijente i umirovljenike. Dom umirovljenika Velika je također u našoj skrbi tako da smo doista pokrili jedan veliki dio stanovništva i veliko zadovoljstvo nam je da radimo u ovako lijepim uvjetima.'' - doktorica Meliha Fazlagić.

Pročitano 4101 puta