Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 19 Rujan 2018 14:17

Župan obišao radove na cesti u Jakšiću

Požeško - slavonski župan Alojz Tomašević, u pratnji ravnatelja Županijske uprave za ceste Mije Jozaka i načelnika općine Jakšić Ivice Kovačevića, obišao je danas radove na sanaciji ceste u Jakšiću, ukupne duljine 1.400 metara.

,,Na ovoj dionici se najbolje vidi važnost i kvaliteta posla koji je obavljen od strane ŽUC-a na cesti koja ima veliku važnost za samo mjesto Jakšić. Ovih 1.400 metara uređenog kolnika na prostoru gdje je veliki promet posebno teretnih vozila i kamiona. Kolnik je zbog velikih tereta bio u propadanju te je zbog toga sanacija bila potrebna. Investicija ovog projekta je preko milijun kuna, a sve ovakve problematične pravce razmatramo zajedno s načelnicima i gradonačelnicima te ih onda zajedno nastojimo riješiti.''

''Ovo je nastavak suradnje između županije i općine, ovo je velika prometna cirkulacija za kamenolom Vetovo, sav utovar građevinskog materijala ide na željezničku postaju Blacko – Jakšić gdje se vrši utovar, dobar dio se prevozi prema Slavonskom Brodu i drugim područjima. Također ovo je i cesta po kojoj se s poljoprivrednih površina Kutjeva d.d. izvlače poljoprivredni proizvodi prema Silosu u Požegi, a moram naglasiti da i naši OPG-ovi imaju značajne količine proizvoda u transportu.“ – Izjavio je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Pročitano 2197 puta