Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 10 Rujan 2018 07:48

Obilježen dan grada Kutjeva

U prigodi obilježavanja Dana grada Kutjeva položeni su vijenci i zapaljene svijeća kod centralnog križa na kutjevačkom groblju. Vijence su položili i svijeće zapalili u čast svim poginulim braniteljima izaslanstvo grada Kutjeva predvođeno gradonačelnikom Josipom Budimirom, Požeško-slavonske županije predvođeno županom Alojzom Tomaševićem, predstavnici braniteljskih udruga i obitelji poginulih branitelja, vojske, policije te vatrogasaca. Prigodnu molitvu uputio je mjesni župnik vlč. Marijan Đukić i zazvao Božji blagoslov.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Kutjeva na koju su se uz vijećnike odazvali brojni gosti i uzvanici. Dobrodošlicu je svim gostima i uzvanicima poželio predsjednik Gradskog vijeća grada Kutjeva Ivica Ribičić na kojoj su između ostalih bili uz gradonačelnika Josipa Budmira i njegovog zamjenika Ivicu Malnara, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja mr.sc. Davor Huška, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, njegovi zamjenici Željko Jakopović i Miroslav Grozdanić, predsjednica Skupštine Požeško-slavonske županije Josipa Miličević, predsjednik Gradskog vijeća grada Požege i požeško-slavonskog HDZ-a prof.dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina iz Požeško-slavonske županije, gradonačelnik Požege, Darko Puljašić gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, načelnik općine Velika Vlado Boban, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač te gosti iz Bosne i Hercegovine, predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović i vijećnik u Općinskom vijeću Tomislavgrad Ivan Tomić, mag.iur., predstavnik općine Posušje Mate Lončar te predstavnici općine Apatin iz susjedne Vojvodine i partneri u projektu Međudržavne suradnje. Sjednici su nazočili i drugi predstavnici iz političkog, gospodarskog i kulturnog života te ravnatelji županijskih ustanova.

Gradonačelnik Budimir osvrnuo se na odrađene projekte i planove u budućnosti istakavši kako se sve ono što je od infrastrukturnih radova unazad godinu dana napravljeno i jako dobro vidi, posebice sugrađani i mještani u naseljima gdje su brujali bageri i radni strojevi čineći sve ono kako bi život svakom sugrađaninu i mještaninu učinili.

Požeško-slavonski župan je izrazio zadovoljstvo što može biti u društvu s dragim ljudima iz Kutjeva i njihovim gostima pohvalivši rad gradonačelnika Budimira posebice što je uspio grad izvući iz velikih dugova i učiniti proračun sigurnim i stabilnim te što ulaže u različite projekte velikih financijskih vrijednosti.

 

Izvor: pozega.eu

Pročitano 2963 puta