Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 09:00

Festivalom Zlatne žice Slavonije završen Aurea fest

Župan Alojz Tomašvić prisustvovao je posljednjem danu Aurea festa 2018., a koji je bio rezerviran za tamburaše. U središtu pozornosti bilo je izvođenje 20 novih pjesama na večeri nazvanoj Zlatne žice Slavonije kako se nekada zvao cijeli festival.

Uvodno su se predstavili članovi TS Lajbeki iz velikogoričkog kraja koji su kao pobjednici „Zlatnog glasa zlatne doline“ u Kaptolu stekli pravo nastupa na požeškom festivalu gdje su izveli pobjedničku pjesmu „Noćas ti dolazim u snove“ za koju su predstavili video spot po scenariji i režiji Domagoja Katića, a o spotu se govorili autorica teksta Đurđa Habel, glazbe Matija Kos, te umjetnički ravnatelj kaptolačkog festivala Jelenko Topić.

Prije novih pjesama Radio Osijek je po tradiciji dodijelio nagradu bisernicu za najslavonskiji tekst s prošlogodišnjeg festivala, a dobila ju je Jasminka Blašković iz Pleternice za riječi pjesme „Kćer ravnice“ koju je pjevala Viktorija Kulišić Đenka.

Brojno gledalište vidjelo je nastup najpoznatijih tamburaških imena među kojima su i oni iz požeškog kraja kao što su Garavuše, Stjepan Japarić i Rubato, to još Slavonske lole, Najbolji hrvatski tamburaši, Štef Jeršek, Ćiro Gašparac, Đenka i drugi. Soliste je pratio festivalski orkestar pod ravnanjem Krune Dražića. Sudeći po reakciji gledatelja potencijalni hitovi su pjesme Rubata, Salaša, Štefa, Slavonskih dukata, Slavonskih lola itd.

 

Izvor:pozega.eu

Pročitano 3045 puta