Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 01 Kolovoz 2018 11:48

Ugovor s izvođačem vrijedan milijun kuna potpisao župan Alojz Tomašević

Nakon uspješno okončanog uređenja prve faze Županijske palače, uslijedio je potpis ugovora za nastavak radova na uređenju vrijedan preko milijun kuna. Ugovor su potpisali požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i direktor tvrtke Projekt inženjering iz Požege Krešimir Krizmanić, uz nazočnost pročelnika za financije županije Damira Jakoubeka i direktorice RRA Panora Senke Horvat koja je pripremila i drugu fazu projekta uređenja Županijske palače.
Čast mi je i zadovoljstvo što i ovim potpisivanjem ugovora nastavljamo s privlačenjem europskih sredstava. Na dobrom smo tragu i ne zaustavljamo se na prijavljivanju novih projekata i uređenju novih zgrada i objekata, tamo gdje je naša županija osnivač, od osnovnih i srednjih škola, domova za stare i nemoćne, do same naše zgrade županije. Potpisom ovog ugovora s požeškom tvrtkom Projekt inženjering, koja je prošle godine odradila i prvu fazu uređenja Županijske palače, nastavimo uređenje vijećnice, hodnika i podrumskog dijela. Na taj način želimo svima koji dolaze u ovu zgradu pokazati veličanstveno stanje objekta, vrhunsku brigu koju polažemo za ovu zgradu i da posjetitelji odnesu jednu dobru priču o našoj županiji u svijet. I ovaj ugovor pripremila je naša Panora, vrijedan 1,055 milijuna kuna, od kojih 50% sredstava daje Ministarstvo regionalnog razvoja i europskih fondova, a 50% radova financira županija iz svog proračuna – istakao je župan Tomašević na potpisivanju ugovora o početku radova.
Kako je zgrada zaštićena kao spomenik prilikom uređenja moraju se poštovati uvjeti s Konzervatorskim odjelom za zaštitu kulturne baštine. – Posebno mi je drago što će se urediti i podrum ispod zgrade, koji je sada relativno neiskorišten, a stavit ćemo ga u funkciju gospodarskog i turističkog konteksta. U suradnji s našim TZ, turističkim agencijama možemo ovu zgradu i sam podrum iskoristiti kao turističku destinaciju i prikazati svima ovu ljepotu i našu kulturnu baštinu na koju smo posebno ponosni. Kada sve završimo očekujem i uređenje Županijske ulice da i kroz nju dično prolazimo. Prostor podruma ponudit ćemo i našim OPG-ima i vinarima da mogu predstaviti svoje proizvode, na degustaciju i prodaju – zaključio je župan Tomašević čestitajući izvođačima što su na javnom natječaju dobili ove radove. Radovi će biti završeni za 90 dana.U trećoj fazi očekuje se nastavak radova na energetskoj učinkovitosti, obnova fasade i izmjena stolarije koja je u lošem stanju. Treća faza također se se ponuditi na sufinanciranje sredstvima europskih fondova i Fonda za energetsku učinkovitost.

Izvor:www.pozeska-kronika.hr

Pročitano 2341 puta