Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 03 Srpanj 2018 11:45

Sastanak na temu mogućnosti EU sufinanciranja gospodarenja otpadom

U Županijskoj vijećnici održan je sastanak župana, gradonačelnika i načelnika sa pomoćnicom ministra zaštite okoliša i energetike Anamarijom Matak. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima koje nudi Ministarstvo u sufinanciranju gospodarenja otpadom.

„Gospodarenje otpadom iznimno je bitno te često govorimo da otpad nije otpad, a naša obveza je da taj otpad koji imamo pripremimo, preradimo i vratimo prirodi koliko je moguće, a s druge strane iskoristimo gospodarske mogućnosti istoga. Svi zajedno moramo početi razmišljati na drugačiji način, odnosno svaki pojedinac bi se trebao uključiti kako bi otpad počeli iskorištavati na najbolji mogući način. Tri županije, Brodsko – posavska, Sisačko – moslavačka te Požeško – slavonska već su osnovale Regionalni centar za gospodarenje otpadom, kojemu su suvlasnici te se radi na izradi svih potrebnih dokumenata kako bi ga što prije stavili u funkciju.“ – rekao je župan Tomašević.

„Ministarstvo zaštite okoliša i energetike zadnjih mjeseci obilazi županije te razgovara sa čelnicima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kako bi se svi skupa što bolje educirali o boljem gospodarenju otpadom. Namjera nam je poboljšati suradnju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i Ministarstva po navedenome te ćemo učiniti sve da pomognemo jedinicama kako bi se upoznali sa svim mogućnostima koje Ministarstvo nudi temeljem natječaja.“ – rekla je pomoćnica ministra Anamarija Matak.

Pročitano 2540 puta