Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Utorak, 19 Lipanj 2018 07:48

U Toplicama Lipik svečano otvorene novoadaptirane sobe

Toplice Lipik nastavljaju ulagati značajna vlastita sredstva u obnovu svojih smještajnih kapaciteta pa je tako u nedjelju 17. lipnja, dok se u lipičkom perivoju održavala manifestacija posvećena zdravlju, rekreaciji i zdravoj prehrani, upriličeno svečano otvorenje novoadaptiranih soba južnog dijela objekta „Fontana“ kojem je nazočio i Alojz Tomašević, župan požeško-slavonski. "Trendovi u rehabilitacijskoj medicini jasno pokazuju da se iz godine u godinu smanjuje broj pacijenata koji se liječe na teret HZZO-a, što utječe na smanjenje prihoda svim specijalnim bolnicama i lječilištima. Da bismo se dalje razvijali jasno nam je da se za taj dodatni prihod i svoju poziciju moramo izboriti i dodatnom ponudom, u što se svakako podrazumijeva i kvaliteta smještaja. Stoga smo ovog proljeća završili radove na rekonstrukciji, obnovi i opremanju devet soba u objektu „Fontana“, što je nastavak akcije koju smo započeli prošle godine kad smo isto učinili za šesnaest soba", rekao je ravnatelj Toplica Lipika Darko Kelemen prilikom svečanog otvorenja novoadaptiranih soba te pri tome istaknuo kako su danas sve sobe u južnom dijelu „Fontane“ obnovljene, što sveukupno sačinjava 25 soba s pedeset kreveta. Isto tako, Kelemen je kazao kako svaka Specijalna bolnica i lječilište biraju svoj put, a Toplice Lipik svoj rad vide i dalje u ozbiljnoj medicinskoj rehabilitaciji akutnih i kroničnih reumatskih, ortopedskih i neuroloških stanja i bolesti od kojih izdvajaju multiplu sklerozu. Toplice Lipik su prošle godine zabilježile rekordnih više od 22.000 noćenja privatnih pacijenata, a na otvorenju se moglo čuti kako vrijednost ove posljednje investicije iznosi 730.000 kuna, dok je prošle godine (za prethodno uređenih šesnaest soba) uloženo oko 1.100.000 kuna te su u planu i daljnje investicije poput rekonstrukcije čitave „Fontane“.

Zamjenik gradonačelnika Lipika i predsjednik Upravnog vijeća Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik Slobodan Katunar čestitao je ravnatelju Kelemenu te također naveo kako ova investicija nije kraj s obzirom na to da je u planu i rekonstrukcija čitave „Fontane“, ali i Narodnih kupki te još nekih dodatnih objekata kako bi Toplice Lipik nastavile ići uzlaznom putanjom te još više ojačale svoju poziciju na karti lječilišnog i zdravstvenog turizma.

Potporu od strane Požeško-slavonske županije iskazao je i župan Alojz Tomašević, koji je također čestitao ravnatelju Kelemenu, Upravnom vijeću i svim djelatnicima na izvrsnom vođenju bolnice. "Ponosan sam na ovu veliku investiciju, kao i na činjenicu da se Toplice Lipik sve više pozicioniraju kao predvodnik ne samo zdravstvenog, nego i općenitog turizma, kako na prostoru Požeško-slavonske županije, tako i šire", rekao je župan Tomašević.

Važno je napomenuti kako su u obnovu novoadaptiranih soba južnog dijela objekta „Fontana“ bile uključene isključivo domaće tvrtke koje se bave stolarijom i soboslikarstvom, a prostorije su u potpunosti uređene s proizvodima tvrtke Spin Vallis d.d.

Pročitano 3479 puta