Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Ponedjeljak, 20 Veljača 2017 10:50

Poljoprivredna gospodarstva iz Požeško-slavonske županije na sajmu u Splitu

Na trećem međunarodnom festivalu gastronomije i turizma  „Adriatic Gastro Show“ u splitskoj Spaladium Areni ,od 15. do 18. veljače,  predstavilo se više od 600 tvrtki izlagača iz dvanaest zemalja svijeta. Sajam u svojim okvirima ugošćava najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva, turizma, te tvrtke iz sfere ugostiteljstva i opremanja prostora.
Drugu godinu za redom,  dvije slavonske županije, Požeško - slavonska i Vukovarsko - srijemska,  dobile su poziv za zajedničko predstavljanje svojih poljoprivrednih gospodarstava. Uz poljoprivredne proizvođače iz Splitsko-dalmatinske županije jedino su naši poljoprivrednici dobili priliku za predstavljanje i prodaju svojih proizvoda.
Požeško - slavonsku županiju predstavljali su Voćarstvo Boić-  vitajuice (prirodni sokovi), vitagric (sušeno voće), OPG  Danica Toman- suha šljiva, pekmez od šljive, marelice, šipka, Obrt Willijams- 100% prirodne voćne rakije; OG Tandara- Vina- graševina, rajnski rizling, cuvee; Grbić d.o.o.- djevičansko bučino ulje i slane bučine koštice; OPG Antonija Zelenika- domaći pekmezi, džemovi, med, čajevi i juice od šipka iz vlastitog uzgoje i prerade; OPG Ljubica Vido- vino i liker od višanja i Đuro Blašković- matični sok i čaj od aronije.

Pročitano 5597 puta