Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 16 Srpanj 2015 11:45

Održana koordinacija župana sa gradonačelnicima i načelnicima

Župan Alojz Tomašević održao je danas u Županijskoj vijećnici koordinaciju sa gradonačelnicima i načelnicima. Teme koordinacije bile su infrastrukturni projekti u općinama, gradovima i županiji, regionalni centar za gospodarenje otpadom te prijedlog Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.
„Prošli tjedan potpisao sam ugovor sa Brodsko – posavskim županom te Sisačko – moslavačkim županom oko uspostave Regionalnog centra za gospodarenje otpadom. Radi se o novom centru za sakupljanje otpada koji će biti na području Šagulja. Navedeni centar odnosi se na tri županije, dakle Brodsko – posavsku, Sisačko – moslavačku te Požeško – slavonsku,“ rekao je župan Alojz Tomašević.
Raspravljeno je i o novom prijedlogu Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma prema kojem se mijenja dosadašnji model raspodjele novca kojim 65% prihoda iz turizma pripada županijama, gradovima i općinama, a 25%  Hrvatskoj turističkoj zajednici. Sada se to želi okrenuti tako da 65% sredstava ide Hrvatskoj turističkoj zajednici.

Pročitano 4277 puta