Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 09 Travanj 2015 09:45

U Požegi održana tribina o problemima hrvatskih branitelja

U Glazbenoj školi u Požegi održana je 32 tribina o problemima hrvatskih branitelja, na tribini su gostovali Đuro Glogoški, Dražimir Jukić i Josip Klemm.
Župan Alojz Tomašević pozdravio je sve nazočne i istaknuo „ Mi danas ovdje šaljemo poruku Hrvatska je bila, Hrvatska jest, Hrvatska će biti u budućnosti. Svi mi ovdje zajedno hrvatski branitelji nismo tražili beneficije, jedina beneficija koju tražimo i na koju smo imali  pravo je stvoriti domovinu i mi smo je stvorili. Mi smo s Vama svih ovih 170 dana i dalje ćemo Vam davati podršku, moramo biti zajedno za našu domovinu Hrvatsku“.
Đuro Glogoški ponovio je  zahtjeve i ciljeve hrvatskih branitelja koji prosvjeduju u Savskoj ulici u Zagrebu od listopada prošle godine  "Ovo je 32. tribina koju održavamo na kojoj želimo upoznati hrvatske branitelje i sve zainteresirane koji je to program Vlade Republike Hrvatske prema hrvatskim braniteljima, kakav je odnos prema članovima njihovih obitelji i kakva je zaštita digniteta Domovinskog rata. Tražimo smjenu ministra Predraga Matića, njegove zamjenice i pomoćnika te objedinjavanje svih braniteljskih prava u jednom zakonu koji treba postati ustavni. Činjenica je da od prvog dana govorimo istinu. Vlada iz dana u dan donosi uredbe kako bi se prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji izjednačila s onima koji su sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku".

Pročitano 3318 puta