Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Četvrtak, 11 Prosinac 2014 09:57

Mjesec prevencije ovisnosti 2014.

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15. studenog do 15. prosinca) Županijsko stručno povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga i Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, u suradnji s požeškom Gimnazijom, otvorili su jučer izložbu radova učenika srednjih škola s natječaja „Kreativni i neovisni“. Izložba je postavljena u prostoru požeške Gimnazije i otvorena je do 15. prosinca 2014. godine.
Sve prisutne u ime domaćina pozdravio je ravnatelj Pavle Bucić te istaknuo kako će ova izložba pridonijeti da se ove godine učenici Gimnazije aktivnije uključe u natječaj.
„Čovjek uzima drogu, droga uzima drogu, a droga uzima čovjeka“ -  poslovica je kojom je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Požeško-slavonskoj županiji dr.sc. Vesna Vlašić uvela u izložbu.
Ravnatelj Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije Mato Matijević prilikom otvorenja, rekao je:
„Ovo je akcija koju smo započeli 2012. godine i u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti nastojimo osvijestiti posebice djecu i mlade o opasnostima od ovisnosti. Pozvali smo učenike srednjih škola s područja županije da kroz literarne, likovne i filmske uratke izraze spoznaje, osjećaje i promišljanja na ovu temu. Osiguran je fond nagrada za mlade autore i njihove škole. Cijela akcija ima svoj višestruki značaj, jer uz preventivno - obrazovnu ulogu i nama kao institucijama koje se bave prevencijom i senzibilizacijom javnosti ovi radovi pomažu, kako bi imali lakši uvid u to kako mladi vide sve vrste ovisnosti i što misle o tome,”
Uskoro će biti otvoren novi natječaj koji će trajati do sredine travnja iduće godine, a ukupni fond za nagrade bit će 10.000,00 kuna.

Pročitano 4166 puta