Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Subota, 05 Srpanj 2014 02:00

9. Županijske sportske igre UDVDR – Kutjevo 2014.

 Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Požeško-slavonske županije organizirala je svoje 9. Županijske sportske igre, a domaćin je bio najmlađi ogranak u Kutjevu. Igre su se održale na prostoru i sportskim objektima osnovne škole Zdenka Turkovića u Kutjevu, a disciplina streljaštvo u Požeškoj streljani.
Sportske igre UDVDR otvorio je župan Alojz Tomašević, general u miru, suborac svih sudionika igara. – Evo ovolika skupina ljudi krenula je prva i na branik domovine. I vama i meni je upravo čast što smo bili sudionici tog vremena. Neki to danas minoriziraju, no mi smo ponosni na te dane ponosa i slave. Sada 23 godine kasnije ne smijemo dozvoliti da nas ma bilo tko i za bilo čiji račun umrlja i baci tu našu povijesnu zadaću. Zbog toga sam ponosan što sam danas sa vama – rekao je župan Tomašević.
Nakon svečanosti otvorenja svi sudionici uputili su se u svečani momohod, u četveroredu predvođeni barjacima RH i udruga do mjesnog groblja, gdje su podno križa Domovinskog rata položili vijence i zapalili svijeće, odajući počast poginulim i umrlim braniteljima.
Sportske igre održavale su se u malom nogometu, šahu, streljaštvu, stolnom tenisu i kao najzanimljivijom disciplinom, potezanju užeta.
Najboljim trima ekipama u svim disciplinama dodijeljena su priznanja i pehari te ukupnom pobjedniku županije u Vatrogasnom domu DVD Kutjevo. Ukupni prvak igara bio je Ogranak Požega s 33 boda, drugo mjesto je osvojio Ogranak Kaptol s 25 bodova i treće mjesto Ogranak Pleternice sa 24 boda.

Pročitano 4034 puta