Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Srijeda, 14 Svibanj 2014 02:00

Prostorni planovi Požeško - slavonske županije od sada i na webu

U Županijskoj vijećnici održana je prezentacija informacijskog sustava Zavoda za prostorno uređenje Požeško - slavonske županije i tvrtke zadužene za izradu WEB-GIS sustava. Prezentaciji je nazočio i požeško - slavonski župan Alojz Tomašević koji je tom prigodom istaknuo važnost izgradnje jednog takvog sustava radi bržeg i učinkovitijeg dolaska do informacija kako za građane tako i za potencijalne investitore.

"Namjera izgradnje WEB-GIS sustava je da se široj stručnoj i civilnoj javnosti u svakom trenutku ponudi ažurne prostorno - planske podatke sa područja Požeško - slavonske županije. To znači informacije o prikupljanju podataka o postojećem stanju i korištenju prostora, trenutno važećim prostornim planovima, namjeni prostora te o drugim uvjetima korištenja i zaštite prostora propisanim prostornim planovima, njihovom objedinjavanju i objavljivanju. Zavod je u ovaj projekt informatizacije uložio oko 300 tisuća kuna" rekao je tijekom prezentacije ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Požeško - slavonske županije Mladenko Soldo. Pregled prostorno - planske dokumentacije za sada je moguće izvršiti na slijedećem linku:

http://www.zeljko-gis.com/mapguide25/fusion/templates/mapguide/slate/index.html?ApplicationDefinition=Library://Pozeska_Zupanija/Fusion/PSZ.ApplicationDefinition&locale=hr

Pročitano 22992 puta