Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 689
Četvrtak, 24 Travanj 2014 20:09

Pakračani i Lipičani ogorčeni zbog ukidanja željezničkih linija

Požeško - slavonski župan Alojz Tomašević i gradonačelnik grada Pakraca Davor Huška održali su danas konferenciju za medije na temu Pakraca i Lipika, odnosno Opće bolnice Pakrac i i ukidanja željezničke linije Daruvar - Banova Jaruga. Naime, sinoć je posljednji puta vlak prometovao tom relacijom i kao znak oproštaja sa stanovnicima Pakraca i Lipika strojovođa je držao upaljenu sirenu sedam minuta.

"Ponovno pitam ministre jesmo li mi u Hrvatskoj? Zašto čine sve da ljudi budu prisiljeni otići iz naše Požeško - slavonske županije? Rade sve što nije dobro. Ministar zdravlja prošli ponedjeljak došao je sa svojim zamjenikom u Opću bolnicu Pakrac i hvalio se sa uspješnim spajanjem pakračke i Opće županijske bolnice Požega. A da tome nije tako govore brojke. Požeška bolnica prije sanacije bila je 5 milijuna kuna u plusu, a nakon samo godinu i pol sanacije ona je 15 milijuna kuna u minusu! Sinoć je zadnji puta prometovao vlak kroz Pakrac i Lipik. Što reći, osim ponoviti pitanje Vladi RH Jesmo li mi u Hrvatskoj?" rekao je župan Tomašević.

Gradonačelnik grada Pakraca Huška također se  osvrnuo na dolazak ministra zdravlja u Pakrac: "Dolaskom ministra zdravlja, njegovog zamjenika i saborskog zastupnika u Opću bolnicu Pakrac, odnosno sada lokaciju Pakrac, doznali smo da pakračkoj bolnici nakon sanacije neće biti vraćen status pravne osobe. Uputili smo dopis Ministarstvu zdravlja sa sedam opravdanih razloga zbog kojih pakračka bolnica mora biti pravna osoba i dobili smo odgovor potpisan od strane zamjenika ministra da ovaj program ne uključuje izmjenu pravnog statusa bolnice" rekao je Huška i nastavio na temu željezničkih linija i života u pakračko - lipičkom kraju "Nažalost, sinoć je zadnji puta prošao vlak kroz Pakrac i Lipik.

Prije nekoliko dana poništen je natječaj za izgradnju vodozahvata Šumetlica, gradovi Pakrac i Lipik i dalje ostaju bez pitke vode. Znači, bolnica je ugašena, vlakovi više ne voze, po potvrde o nekažnjavanju moramo u Bjelovar. nakon svih ovih poteza Vlade predlažem im da u blizini Zagreba naprave geto u koji bi se preselili Pakračani i Lipičani kako bi mogli voditi normalan život jer im svim svojim postupcima Vlada to ne dozvoljava".

Pročitano 4055 puta