Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 689
Srijeda, 26 Ožujak 2014 01:00

Sjedište sudova mora ostati u Požegi

Novi Prijedlog zakona o područjima i sjedištima sudova prema kojemu bi Općinski i Prekršajni sud u Požegi postali stalna služba Općinskog, odnosno Prekršajnog suda u Slavonskom Brodu neugodno je iznenadio požeško - slavonskog župana Alojza Tomaševića te je na tu temu sazvao konferenciju za medije. Konferenciji su nazočili  saborski zastupnik Franjo Lucić i gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović.

Župan Tomašević prije nešto manje od mjesec dana bio je na sastanku sa ministrom pravosuđa na kojemu su prezentirali prednosti Požege kao sjedišta Općinskog i Prekršajnog suda. "Nakon održane prezentacije u Slavonskom Brodu imali smo obećanje ministra da će Općinski sud ostati u Požegi i ostao sam vrlo neugodno iznenađen kada sam vidio novi Prijedlog zakona o područjima i sjedištima sudova prema kojemu Općinski sud Požega postaje stalna služba suda u Slavonskom Brodu. Smatramo i očekujemo od nadležnog ministra da će pronaći način i razumijevanje kako bi sjedište Općinskog suda ostalo u Požegi, ali i da vrati Županijski sud u Požegu  jer to je daleko funkcionalnija i jeftinija varijanta zbog zatvorskog sustava u Požegi " rekao je župan Tomašević. Saborski zastupnik Lucić također je izrazio veliko nezadovoljstvo novim prijedlogom:"

Tema je kompleksna i zabrinjavajuća za građane Požeško - slavonske županije. Nakon Županijskog sada nam žele uzeti i Općinski sud, a ne znamo iz kojih razloga to rade. Općinski sud u Požegi iza sebe ima cijeli zatvorski sustav koji ne može funkcionirati bez sjedišta Općinskog, ali i Županijskog suda. Zapravo može, ali na puno skuplji način". Gradonačelnik Neferović rekao je kako se našao sa predstavnicima suda i saborskim zastupnicima sa područja županije te kako će zatražiti sastanak sa ministrom po tom pitanju.

Pročitano 4458 puta