Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 689
Srijeda, 12 Ožujak 2014 18:19

Svečano proslavljen Dan grada Požege

U Gradskom kazalištu u Požegi danas je održana Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grad Požege. Proslava je započela dan prije Svetom misom u Katedrali koju je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević i nakon toga snimanjem emisije Lijepom našom u dvorani Grabrik. Današnja svečanost započela je odavanjem počasti paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na groblju sv. Ilije i kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade.

Brojna izaslanstva odala su počast, a u ime Požeško - slavonske županije to su učinili župan Alojz Tomašević i njegovi zamjenici Ferdinand Troha i Željko Jakopović. Nakon toga u Gradskom kazalištu održana je Svečana sjednica kojoj su, među ostalima, nazočili: general Mladen Markač, saborski zastupnik i  predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko, saborski zastupnik Franjo Lucić, generalni vikar Josip Devčić, župani Brodsko - posavske, Vukovarsko- srijemske i Požeško - slavonske županije, predsjednica Skupštine Požeško - slavonske županije, gradonačelnici i načelnici Požeško - slavonske i ostalih županija te mnogi drugi.

Prigodnim govorima nazočnima su se obratili predsjednik Gradskog vijeća grada Požege Nino Smolčić, gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović, požeško - slavonski župan Alojz Tomašević koji je tom prigodom rekao: "Danas ovdje među nama posebno pozdravljam sve moje prijatelje branitelje, roditelje poginulih hrvatskih branitelja,djecu hrvatskih branitelja i generala Mladena Markača. Požega je grad slobode, nikada nije bio niti će biti pokoren i nitko nema pravo njime upravljati osim Požežana. To su ljudi staroga hrvatskoga kova, oni su ti koji znaju graditi i raditi za sebe i svoju obitelj na dobrobit ovoga grada, u ime prošlosti, a kao zalog za budućnost.  U to ime svim Požežankama i Požežanima čestitam njihov dan, Dan grada Požege!"

Na Svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade zaslužnim pojedincima i institucijama. Godišnju nagradu dobili su: Gradski muzej Požega, Elektro team Vidovci, Dijamant d.o.o. i Zdravko Vujnović. Nagradu za životno djelo dobili su Dragutin Štirmer i dr. Karla Ivanović, a za počasnog građanina grada Požege proglašen je general Mladen Markač. Nakon Svečane sjednice uzvanici su se uputili na brda iznad Požege gdje se svake godine tradicionalno slavi Grgurevo.

Pročitano 4942 puta