Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 689
Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 12:09

Svečani mimohod i smotra povijesnih postrojbi povodom Grgureva

U svečanom mimohodu tridesetak povijesnih postrojbi protekloga vikenda prošle su ulicama grada Požege. Tijekom mimohoda položeni su vijenci pored biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade te ispred spomenika Luke Imbrišimovića. Središnja smotra povijesnih postrojbi održana je ispred Katedrale sv. Terezije Avilske.

Svečanoj smotri nazočili su i saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško - slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović, gradonačelnica grada Pleternice Antonija Jozić i zamjenik gradonačelnika Mario Pilon.

Župan Tomašević tom prigodom je rekao: "Sloboda je dar od Boga i nešto najviše što čovjek može imati. Čast i poštenje ljudi koji žive na ovim prostorima obranili smo i prije dvadesetak godina, a vi ste nam, dragi prijatelji, svojim dolaskom pokazali da i danas postoji zajedništvo hrvatskog naroda, kao i prijateljstvo s ljudima iz brojnih europskih zemalja. Koristim ovu prigodu da svim građanima ovog prekrasnog grada čestitam Dan grada".

Smotru povijesnih postrojbi svečano je izvršio gradonačelnik Neferović, a svečani prijemi održani su u Gradskoj i Županijskoj vijećnici.

Pročitano 5222 puta