×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 689
Srijeda, 05 Ožujak 2014 18:06

Obilježena 23. godišnjica početka Domovinskog rata

U Pakracu je protekloga vikenda obilježena 23. godišnjica početka Domovinskog rata u Republici Hrvatskoj. Obilježavanje je počelo okruglim stolom na temu "Uloga Pakraca i Lipika u Domovinskom ratu", a u suorganizaciji Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata, Hrvatskog instituta za povijest, Grada Pakraca i Udruge hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

Na Okruglom stolu sudjelovali su među ostalima i župan Alojz Tomašević, predsjednik Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata doc.dr.sc. Ante Nazor te gradonačelnici Pakraca i Lipika Davor Huška i Vinko Kasana.

Idućega dana održana je Sveta Misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje u crkvi u Pakracu nakon koje su se sudionici "Mimohoda pobjednika", među kojima je bio general Mladen Markač, uputili gradskim ulicama do groblja gdje su položili vijence i zapalili svijeće na spomen obilježje hrvatskim braniteljima. U ime Požeško - slavonske županije počast je odao zamjenik župana Ferdinand Troha.

Pročitano 4533 puta