Nedjelja, 01 Lipanj 2014 02:00

Postavljanje smeđe turističke signalizacije u Pleternici

Danas je  župan Alojz Tomašević sa suradnicima i gradonačelnicom Pleternice Antonijom Jozić obišao radilište na području grada Pleternice gdje je započelo postavljanje smeđe turističke signalizacije.
Radilište su obišli i Mladenko Soldo, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje, te ravnatelj Županijske uprave za ceste Mijo Jozak sa suradnicima.
U tijeku je postavljanje signalizacije na području sedme od deset jedinica lokalne samouprave na području Požeško-slavonske županije, a tijekom idućih tjedana očekuje se dovršenje većine planiranih lokacija i okončanje ovoga opsežnog projekta.
Projekt je ostvarila Turistička zajednica Požeško-slavonske županije od strane Hrvatske turističke zajednice 2012. godine u iznosu 120.000,00 kn, koja koordinira ovaj projekt.
Isti iznos (120.000,00) u tome projektu  sufinancirala je Požeško-slavonska županija, čime je nabavljeno 700 znakova koji se u jednakim dijelovima postavljaju na svaku od  10 jedinica lokalne samouprave.
Sve ostale dodatne znakove nabavlja i ugrađuje svaki Grad odnosno Općina, što je u većini njih i završeno.
Projektnu dokumentaciju su izradili Mladenko Soldo, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje, te Županijska uprava za ceste, odnosno Snježana Adžić, kao ovlašteni inženjeri.
Slijedeće lokacije na kojima će kroz ovaj mjesec biti postavljena smeđa turistička signalizacija su Pakrac i Kutjevo, a na zadovoljstvo svih uključenih i projektna dokumentacija za područje Požege je u izradi i znakovi u nabavi.   

Pročitano 8380 puta