×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 689
Petak, 14 Ožujak 2014 15:21

Župan u obilasku kutjevačkih gospodarstvenika

Župan Alojz Tomašević  u protekla dva dana obišao je nekoliko gospodarstvenika sa područja grada Kutjeva. U pratnji župana bili su pleternička gradonačelnica Antonija Jozić, mladi ekonomist iz Kutjeva Josip Budimir i poljoprivrednik iz Bekteža Ivica Malnar. Kutjevački kraj najpoznatiji je po vinarstvu te je obilazak gospodarstvenika započeo sa poznatim vinarom Vladom Krauthakerom.

Na radnom sastanku sudjelovali su  Vlado Krauthaker i Ivan Grgić te proveli župana Tomaševića i ostale nazočne svojim podrumom i pobliže ih upoznali sa svojom djelatnošću. Nakon Krauthakera župan i pratnja posjetili su UPO centar Simentalac u kojemu je nedavno otvorena veterinarska stanica.

U Centru su zaposlena dva veterinara, veterinarski tehničar i direktor Miroslav Kovač, a u tijeku je projekt za izradu aukcijskog centra. Lozni cijepovi Kutjevo d.o.o. bila je slijedeća tvrtka koju su obišli. Zamjenica direktora Sabina Kavazović i direktor prodaje Božo Bokšić na radnom sastanku predstavili su svoju tvrtku.

Lozni cijepovi je talijansko - hrvatska tvrtka koja proizvodi certificirani i standardni lozni cijep te vrše i usluge sadnje istih.

Župan Tomašević i pratnja nakon toga posjetili su poznatog vinara iz Vetova Branka Jakobovića i Lotus d.o.o. Marka Jakeljića koji se bavi proizvodnjom cvijeća. Na radnom sastanku u Kutjevu d.d. županu Tomaševiću , gradonačelnici Jozić, Budimiru i Malnaru predsjednik Uprave Mladen Itrak i komercijalni direktor Josip Redžo predstavili su djelovanje tvrtke u kojoj rade.

Župana su zanimali kooperativni odnosi Kutjeva d.d. i poljoprivrednika sa područja županije te budućnost dvorca u Trenkovu.

Itrak je rekao kako su u tijeku razgovori oko dvorca u Trenkovu i kako se nada da će u skorijoj budućnosti problem biti riješen i dvorac konačno stavljen u funkciju.

Posjet kutjevačkim gospodarstvenicima završen je posjetom poznatom vinaru Ivanu Enjingiju. "Zahvaljujem se gospodinu Enjingiju i ostalim gospodarstvenicima koje smo obišli u ova dva dana što su pronašli vremena da nas prime. Iznimno me veseli što sam kod svih njih, unatoč gospodarskoj krizi koja nije zaobišla nikoga, naišao na optimizam i planiranje novih ulaganja. Obilazak gospodarstvenika započeli smo prošle godine i nastavljamo sa tom praksom" rekao je tom prigodom župan Tomašević.

Pročitano 7443 puta