×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 63
Petak, 21 Veljača 2014 01:00

Župan Tomašević u obilasku Poljoprivredno – prehrambene škole

Župan Alojz Tomašević u pratnji zamjenika Ferdinanda Trohe danas je obišao Poljoprivredno – prehrambenu školu u Požegi. Ravnateljica škole Marija Grgić kratkom prezentacijom predstavila je školu, njezinu povijest, ali i budućnost. Prema riječima ravnateljice Grgić prioritetni projekti za razvoj škole su praktikum za preradu (sokovi, džemovi, sušenje) i agro-kemijski laboratorij te izrada strategije stočarske proizvodnje.

Sirovine su osigurane, a škola raspolaže sa 120 ha poljoprivrednog zemljišta. Župan Alojz Tomašević tom prigodom je rekao: „Vidi se točno što želite i kojim smjerom ova škola ide i stalno ponavljam da se sustavom mora upravljati metodom dobrog gospodara. Spomenuli ste da je Poljoprivredna škola imala središnju ulogu u razvoju ovoga kraja i očekujem da će tako biti i u budućnosti. Drago mi je da ste prepoznali nove projekte i programe pogotovo u ekološkoj proizvodnji. Ruralni razvoj će dobiti veliku šansu, gotovo 11 milijardi eura je pripremljeno za Hrvatsku od 2014. do 2020. godine i na nama je, isključivo na nama, kako ćemo ta sredstva iskoristiti“.

Nakon kratke prezentacije o školi župan Tomašević i zamjenik župana Troha u pratnji ravnateljice Grgić i njenih suradnika obišli su školske prostorije, voćnjake, pekaru, plastenik i radionice.

Pročitano 5761 puta