Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 689
Utorak, 29 Travanj 2014 20:15

Nakon spajanja dvaju županijskih bolnica dug bolnica se povećao

Župan Alojz Tomašević održao je danas konferenciju za medije na kojoj je govorio o financijskim pokazateljima nakon spajanja Opće županijske bolnice Požega i Opće županijske bolnice Pakrac. „Prošle godine Ministarstvo zdravlja je odlučilo kako će zbog ušteda i boljeg poslovanja spojiti nekoliko bolnica u Republici Hrvatskoj. Tako je Općoj županijskoj bolnici Požegi pripojena Opća županijska bolnica. Nakon toga, požeška bolnica koja je bila primjer poslovanja bilježi sve veće minuse.

Trenutno minus za prošlu godinu iznosi 16 milijuna kuna i kada sve skupa zbrojimo dođemo do minusa od 50 milijuna kuna. Zato postavljam pitanje ministru: Je li model dobrog upravljanja svake godine sve veći minus bolnica?“  rekao je župan Tomašević. U Općoj županijskoj bolnici Požega veliki problem predstavlja i nedostatak parkirališnih mjesta na koje je župan Tomašević također upozorio: „Prije dvije godine Požeško – slavonska županija, odnosno župan Marijan Aladrović, i ravnatelj OŽB Požega riješili su problem zemljišta za parkiralište, dobivena je lokacijska dozvola i potvrda glavnog projekta.

Opet postavljam pitanje ministru: Kada ćete napraviti parkiralište uz bolnicu? Ako Vi ne znate onda će to napraviti županija“ zaključuje na kraju Župan Tomašević.

Pročitano 4406 puta