Požeško-slavonska županija, Županijska 7, 34000 Požega tel. 034 290 290 e-mail. uredzupana@pszupanija.hr

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 689
Nedjelja, 27 Travanj 2014 20:11

Održan 3. Županijski kulturni mozaik

U prepunoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Požegi danas je održan 3. Županijski kulturni mozaik, središnja priredba kulturnog amaterizma. Župan Alojz Tomašević tom prigodom je rekao. „Ponosan sam što se u Požeško – slavonskoj županiji po treći puta održava Mozaik posvećen Danu županije. Danas vi, zaljubljenici u tradiciju, slavite Dan županije povezani i isprepleteni zajedništvom i neprocjenjivom ljepotom zavičaja u kojem živite, radite, stvarate i njegujete pjesmu i ples koje stoljećima izviru iz široke šokačke duše.

Hvala vam što svojim entuzijazmom i ljubavi prema kulturi, umjetnosti i baštini ostavljate neizbrisiv trag“. U koncertnoj dvorani nastupilo je 25 kulturnih društava sa oko 550 sudionika.

U sklopu Mozaika održana je i izlučna županijska smotra folklora na nacionalnoj razini i prema ocjeni Stručno – prosudbenog povjerenstva na smotri izvornog folklora u Čakovcu nastupit će GKUD Požega, a na smotri izvornog folklora u Karlovcu KUD Šijaci iz Biškupaca. Županijski kulturni mozaik održan je pod pokroviteljstvom Požeško – slavonske županije.

Pročitano 4218 puta